Sexy overskrift, oder was? Jon og jeg har blitt medlem av Kooperativet. Forrige ukes pose inneholdt en del kinakål og jeg fikk det for meg at det skulle vi lage kålruletter av. Jeg kan ikke huske å ha spis kålruletter noensinne. Det er en slags falmet, norsk matrett, litt som semulegrynspudding. Men jeg er jo fan av norsk mat gjort paleo, jeg er fan av billig mat (men ikke billig søppelmat og jeg mener at gode produsenter skal få nok betalt) og jeg er fan av mat i sesong. Kålruletter scorer ja på alle tre: billig, norsk og sesong. Hurra!

Kålruletter er kanskje ingen gastronomisk superopplevelse. Men så er det slik at hverdagsmat ikke behøver fyrverkeri for å være bra. Den litt bleke kålen rundt lysebrunt kjøtt ser jo på sitt vis fristende ut. Lett å lage er det, det tar ikke lang tid, og om du lager dobbel porsjon er kålruletter en sikker vinner i matboksen på jobb eller skolen dagen etter. Eller i barnehagen!

Oppskriften fant jeg på matprat, men den er modifisert. Potetmel ut, egg inn, og buljong ut, kraft inn.

Kålruletter – ca 10 stk

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 – 2 ts salt
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ts ingefær
  • ca 3 dl kraft (evt vann om du ikke har kraft)
  • 10 blader kinakål

Miks kjøtt, egg og krydder godt i en kjøkkenmaskin. Skyll kinakålbladene og legg i kokende vann i ca ett minutt før de avkjøles litt. Dette gjør bladene myke å jobbe med. Skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Legg en klætt kjøtt på bladet og pakk inn kjøttet med bladet.
DSC_8439

DSC_8440

Jeg rullet og pakket inn på sidene. Legges i en ildfast form. Hell kraft over. Legg folie eller lokk over formen. Stekes i ca 30 min på 200 grader.
DSC_8444

Vi hadde rotgrønnsaker stekt i ovn samtidig til. Namnam! Og minigodkjent. (Hun er et matvrak, akkurat som mor’si).
DSC_8446

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!