Noe av det koseligste jeg vet om er å ha venner på besøk til middag. Det er superhyggelig å planlegge meny, lage og servere god mat til de jeg liker å tilbringe tid med. Det aller færreste av mine venner er paleo, men det er faktisk ikke vanskelig å servere paleomat til ikkepaleofolk. Vi nevner sjeldent til gjestene at «nå får du kun paleomat» for eksempel. Paleomat er jo ikke sære greier. Det er så naturlig som du kan få det –  kjøtt og grønnsaker.

Forrige helg hadde vi min bror og hans to barn på besøk. Til middag serverte vi lammelår, søtpotetmos (som de ikke likte) og ovnsstekte rotgrønnsaker. Det virket ikke som barna savnet ris eller pasta for eksempel. Til frokost dagen etter lagde vi dobbel dose med paleopannekaker, som gikk ned på høykant. I går hadde vi et vennepar med deres turbobaby på besøk. De er sunne og langt over gjennomsnittlig spreke, men ikke lever ikke et paleoliv. Til de serverte vi blomkålsuppe fra Well Fed 2 og egenlaget lammerull med søtpotetmos (de likte den), ovnsstekte rotgrønnsaker og en kraftsaus. De savnet heller ikke ris eller pasta til. Dog, de fikk sjokolade til dessert, da. Og jepp, jeg spiste litt av den, så vet dere det.

DSC_8462

Lammerullen lagde vi da vi parterte lam. Den har ligget vakuumpakket to uker i kjøleskapet vårt og godgjort seg.

DSC_8465

Etter kjøttkurset på Kulinarisk Akademi er Jon blitt en ekspert på å redusere kraft til nydelig (og sunn) saus.

DSC_8472

Ferdig stekt lammerull.

DSC_8473

Og dandert på tallerkenen.. Kun de som er redde for fett og kjøtt ville vært skeptiske til dette måltidet. Vi andre gasser innpå! Heldige oss!

Vi serverer så og si alltid paleomat til gjester, og har hittil ikke fått noen klager. Typiske retter vi serverer er lammeburger med pistasjpesto eller godt kjøtt (type ytre- eller indrefilet) med ulike grønnsakstilbehør. Vi har også laget paleodesserter tidvis, for eksempel brownien til against all grain.

Jeg vil påstå det er enkelt å leve paleo og ha gjester på besøk. Naturlig mat er jo så godt!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!