Denne blomkålsuppen har jeg tatt fra Well Fed 2, dere vet, en av mine favorittkokebøker. (I tillegg til den jeg har vært med å gi ut – sjekk til høyre på siden!). Oppskriften finner du også her, på nettsiden til damen bak Well Fed 1 og 2, Melissa Joulwan.

Vi har laget suppen to ganger, og det blir garantert flere. Den er mild og oser sunnhet. Og Mini, hun elsker den! Vi har brukt elgkraft og kyllingkraft i retten, regner med at all type kjøttkraft kan brukes.

Fløyelsmyk blomkålsuppe

Ca 4 – 6 porsjoner

  • 1 stor blomkål
  • 2 store gulerøtter
  • 1 mediumstor vanlig løk
  • 2 hvitløksbåter
  • 2.3 dl vann
  • 4.5 dl kraft
  • 1.2 dl kokosnøttmelk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Kokosolje til steking

Skyll blomkålen og del den opp i passelig små biter. Løk og gulerøtter skjæres i mindre biter. Knus hvitløken.

Stek løk, gulerøtter og hvitløk i en panne på medium varme i ca fem minutter, til løken er gylden. Tilsett blomkålen og stek i fem minutter til.

DSC_8455

Ha alt sammen i en kjele, og tilsett vann og kraft og salt og pepper. La det koke opp, og småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Det tar ca 45 minutter.

Hell litt etter litt av kraften og grønnsakene i en blender eller kjøkkenmaskin. (Om du tar alt sammen samtidig er det fare for søling, trumei!). Tilsett kokosmelken til slutt. Hell tilbake over kjelen for en siste oppvarming og voila! Server!

IMG_1967

Men – ikke glem å riste noen gresskarkjerner og ha som garnityr. Det er supergodt til!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!