Dere har kanskje lagt merke til at jeg har fått noen samarbeidspartnere som er bildelinket til høyre på bloggen. Hos Barefootshoes får du 10 prosent rabatt om du bruker koden «paleoliv» når du handler. Helsemagasinet anbefaler jeg å abonnere på. Mye vettugt der sammenliknet med andre helseblader. Og så er det Solundmat, som kommer til julemarkedet på Blå førstkommende lørdag.

ssolundmatavlang2

Jeg har inmari sansen for små nisjeprodusenter som selger kvalitetsprodukter. Jeg liker gründere. Kan jo ikke annet, siden jeg selv har gått Gründerskolen i Johannesburg. Jeg liker lokal, norsk mat. Mennesker som brenner for noe og går all in får min respekt. Eyvind, som driver barefootshoes, er en slik person, og Inger, som jeg har kontakt med fra Solundmat.

Jeg kom over Solundmat ved en tilfeldighet, og en uke senere kom Inger på døren med et lam. Seriøst! Jeg logret med min imaginære hale. De leverer også blant annet til Maaemo, hvilket jeg tar som et kvalitetstegn. Vi har kost oss gløgg med lammet vi kjøpte. Bogen, for eksempel. Mæn! Så! Godt!

Det er ville sauer, som ikke gjør annet enn å traske rundt på øya og spise det de kommer over: gress, tang, tare, einer og annet snadder. Siden de beveger seg så mye er kjøttet mer marmorert enn mer stillestående dyr, hvilket kjennes på smaken. Lykkelige lam, altså. Jon og jeg blir mer og mer opptatt av at dyrene vi spiser skal ha hatt det godt. Det er viktig for dyrevelferden, og for helsen vår. De dyrene som har hatt det godt har som regel fått bedre mat, og dermed blir fettsyresammensetningen i kjøttet gunstigere for oss. Jeg betaler gjerne litt ekstra for dette – og for å støtte lokale gründere.

solundmatavlang

Til helgen skal Solundlam være tilstede på julemarkedet på Blå. Dit skal jeg og skaffe meg noe pinnekjøtt. Ses vi der? Se etter en sjokkrosa lue og grønn fjellrävenjakke.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!