Det er fjerde uken jeg er tilbake i jobb nå. Det er inmari digg å være tilbake i jobb, siden jeg liker jobben min og har utrolig bra kolleger. Merker dog at jeg må gjøre en mer innsats for å få trent enn da jeg var hjemme med Mini, eller før da vi ikke hadde barn. Morgenen går med til å spise frokost, kose med Mini og pumpe dagens melkelunsj til Mini. Når jeg kommer hjem om ettermiddagen prioriterer jeg lett å leke med Mini (eller bli kost med, hun gaper og biter meg i nesen med de to tennene sine) fremfor å trene. Ergo er det først etter hun har lagt seg at jeg får trent, og da er det jo også en drøss andre ting som skal gjøres. Noen andre som kjenner seg igjen?

Men – det betyr ikke at jeg ikke får trent. Det betyr at jeg må trene smart. Jeg har visse kriterier for husmortrimmen min:

  • Det må ta ganske kort tid
  • Hele kroppen min må få kjørt seg
  • Jeg må merke at jeg har trent

I praksis betyr dette at jeg gjør øvelser som innebærer bruk av hele kroppen. Disse øvelsene får også pulsen raskt opp, slik at man får god effekt på kort tid. Nå om dagen er jeg inmari fan av tabata. Tabataprotokollen er slik: du gjør fire øvelser. Alle øvelsene gjøres åtte ganger av 20 sekunder, med 10 sekunders pause mellom hver. Tilsammen tar det 16 minutter. Det betyr at man for eksempel gjør knebøy: 20 sek, 10 sek pause – åtte ganger. Så til neste øvelse, neste og neste, og ferdig. Det høres kanskje ikke så ille ut, men om man gir jernet kan man lett se stjerner. Trumei.

I dag trente jeg foran peisen. Koselige greier. Jeg startet med sprinter lunges. Sprinter lounges er min nye favoritt. Jeg har hendene på to kettlebells, men man kan fint gjøre den som på videoen under også. Hva betyr det? Jo, at du kan slite deg ut på sprinter lunges hvorsomhelst. Hotellrom ingen unnskyldning. På videoen ser du Steve Maxwell, som sertifiserte meg innen kroppsvekt-trening. Jon har en drøss av kettlebells-sertifiseringene hans. Han er litt av en type!

Etter sprinter lunges tok jeg kettlebell swings, med 20 kilo. Igjen en øvelse som tar hele kroppen, og særlig bakside lår. Deretter tok jeg situps, crossfit-style. Det betyr at man ligger, lar knærne falle ut til siden og føttene sammen. Slik kobler man ut hoften og får trent magen godt. Om du vil ha en supertøff tabata ville jeg heller valgt en annen øvelse enn situps, fordi det ikke får opp pulsen like mye som for eksempel hoppetau, double unders, pullups, etc. Men jeg hadde lyst til å ta situps i dag. Jeg avsluttet med goblet squat på 16 kilo. Finfint. IMG_1984

Andre dager gjør jeg for eksempel 25 swings på 20 kilo, noen armhevinger eller en pullup, og repeterer dette 4- 5 ganger. Eller jeg tar fem runder av 20 swings, 15 goblet squats og 10 burpees, for eksempel. Mulighetene er nær sagt uendelige, og man trenger ikke mer enn egen kroppsvekt, sånn egentlig. Men jeg synes det er nyttig med noen kettlebells, en pullup-stang og ringer.

En fin fordel med korte økter er at jeg har lavere terskel for å gjennomføre dem. Det er lettere å trene når jeg vet at jeg er ferdig om 16 minutter. Da blir det ikke pes å gjennomføre en økt annenhver dag omtrent, fordi treningen ikke går utover den generelle hverdagsdriftingen.

PS: Fikk en kommentar da jeg skrev mitt om fottis sitt etter-fødselbilde, at jeg selv hadde hatt noen magebilder på insta i det siste og burde tenke over hvilke signaler jeg sender ut. Hva synes du, krise med bilde hvor magen synes? Den er jo ikke hashtag eightpack akkurat, bare en greit normal kvinnemage.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!