I år har flere delt sine historier på bloggen min. Det liker jeg godt. Matinntaket i julen, hvor jeg både har fått i meg langt mer melkeprodukter enn vanlig (hei på dere, muggost, brie og gauda) og sukker, minner meg på hvorfor jeg har det kostholdet jeg har. Blant annet er huden min dårlig nå. Før hadde jeg alltid rødmussete hud i ansiktet, ofte med kviser, samt jevnlig utbrudd av tidvis dype kviser på ryggen. Etter at jeg la om kosten har jeg ren, klar hud. For min del kommer det ikke an på kurer, ansiktskremer eller ansiktsrens – kostholdet gjør hele forskjellen. Skal ta bilde i dag og vise dere forskjellen om en måneds tid.

Men det var jo ikke meg det skulle handle om nå! Om du ikke har lest suksesshistoriene, anbefaler jeg at du gjør det nå. Kanskje de gir deg et spark bak til å starte på ny frisk i januar? Eller minne deg på hvorfor du velger litt annerledes enn den gjengse nordmann (foreløpig)? Og: om du har lyst til å dele din historie med andre lesere, send meg en mail på sara at paleoliv no. Sharing is caring, husk det!

Line: nesten frisk fra fibromyalgi

Line er nesten blitt frisk fra fibromyalgi. «Det er håp og det starter med mat», sier Line. Historien til Line er en av mine mest leste bloggposter hittil, og det forstår jeg godt. Line ble også intervjuet i Stella i november og inspirerer daglig med bilder på Instagram (@paleoline).

Stine: Ren hud og rolig mage

Stine på 24 endret kosthold og ble blant annet kvitt kvisene sine. «Aldri har jeg hatt bedre hud enn nå og mageproblemene er så og si borte så lenge jeg holder meg til dette kostholdet», skriver hun.

Camilla: bestemte seg for bedre helse under et sykehusopphold

Camilla hadde stadig mer skranten helse, endret kosthold og ble frisk. Hun skriver: «Det gir sånn mening for meg å spise naturlig mat slik kroppene og genene våre er ment til å spise, og jeg har derfor kuttet ut korn/frø av alle slag, og spiser svært lite melkeprodukter.»

M: Ikke lat og giddalaus, bare feil kosthold

M har gått fra å sove seg gjennom livet til å være en friskere og opplagt småbarnsmamma. «Så jeg føler at Paleo faktisk har reddet meg. Jeg som alltid trodde jeg spiste normalt, jeg som ble beskyldt for å være trøtt og lat, giddalaus er vel det ordet de brukte. Jeg er så frisk som jeg kan bli bare ved hjelp av mat».

Anonym: mat var fienden, nå trives hun i egen kropp

Mange av oss har i kortere eller lengre perioder vært uvenn med både mat og oss selv. Denne jenta tok grep selv og har fått et naturlig forhold til mat, som gjør at både kroppen hennes og sjelen trives.

Ivy aka Paleo in Melbourne

Jeg var så heldig å henge med Ivy flere ganger i sommer da hun var på Norgesbesøk. Instant paleovenninne, jeg gleder meg til å møte henne til sommeren igjen. Ivy er norsk men bor med mann og tre barn i Australia. Ivy har gått fra å være overvektig til å være tvers igjennom sunn med bieffekt at hun er slankere. Og, hun driver suksessen PiM.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!