Det er jo bare å legge seg flat med en gang: 2013 var ikke et superdupert oppskriftsår på paleoliv, gitt. Egentlig er det litt rart, for jeg har spist inmari mye god mat i år. Jon og jeg har blitt flinkere til å lage mat. Fordi vi ble foreldre og i begynnelsen av året da jeg var sprekkferdig, har vi vært mye hjemme og brukt masse tid på kjøkkenet. Jeg innser vel at jeg kan poste enklere oppskrifter og tips’n’triks på bloggen oftere. Dessuten har jeg et mål for 2014, og det er å lage nye oppskrifter og dele med dere. Vi begynte allerede i dag. Jon laget en skikkelig god jordskokksuppe, som vi hadde ristede solsikkekjerner og bacon til. Suppen skal pimpes litt før oppskriften kommer.

Men noen av årets oppskrifter fortjener å komme frem i dagslys igjen. Jeg starter med den siste jeg postet, nemlig paleovennlige brownie. Disse har jeg laget tre-fire ganger nå og er fornøyd hver gang. Dog, jeg har tenkt til å finpusse litterann på oppskriften, så ny og forbedret versjon kommer.
DSC_8816

Jeg anbefaler også å teste den fløyelsmyke blomkålsuppen som jeg har tatt fra Well Fed 2. Den er sabla god. Kraftfan som jeg er, liker jeg at den inneholder masse kraft. Jeg kan ikke få sagt nok hvor bra kraft er, og hvor enkelt og billig det er å lage. Neglene, huden, håret og leddene dine vil takke deg.
IMG_1967

I høst lagde jeg en, om jeg skal si det selv, sabla god eplemuffinsoppskrift. Fin-fin høstkos, eller kanskje noe for skiturer i vinter? (Om snøen kommer, plz!) Gresskarmuffinsene er forøvrig også å anbefale.
eplemuffins

Rett før jeg poppet lagde jeg fiskekaker, modifisert oppskrift fra boken Naturlig mat. Merker jeg må lage fiskekaker i nær fremtid. Det er lett å lage, smaker godt og egner seg supert til å ta med på jobb eller på tur.
fiskekaker

Til sist, fra et magert oppskriftsår, er det blåbær- og nøtteboller. Også de fra boken Naturlig mat. Ikke min oppskrift, altså. Utrolig gode!
nøtteboller

Beste matopplevelse i året som gikk? Det må bli Kong Hans Kælder i København, som vi spiste på i sommer. Thomas Rode Andersen, som har gitt ut boken Steinaldermat, er kjøkkensjef der. Vi ble veldig godt ivaretatt, selvom en tre måneders gammel baby ikke er dagligdags på en michelinrestaurant. Mini oppførte seg, da. Jeg håper på snarlig gjensyn! (gjensmak)
konghans2

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!