Trening dette året har vært høygravidtrening, rett-etter-fødsel-trening og nå ganske så normal trening, det vil si trening med høy intensitet. I dag hadde crossfit oslo en av mine favorittcrossfitøkter på timeplanen, nemlig filthy fifty. Jeg ble faktisk litt misunnelig på de som trente på cfo i dag. Filthy fifty er en lang og tøff økt, bestående av ti ulike øvelser som man gjør femti repitisjoner av hver. De første øvelsene går lett som en plett, men så slår filthy fifty deg i bakken og du lurer på hvordan du i all verden skal komme deg igjennom de neste øvelsene. Og jeg bare elsker det! For to år siden ga jeg filthy fifty til meg selv i bursdagsgave. Kanskje jeg skal gjøre det i 2014 også? Åkke som. Jon og Mini gikk ettermiddagstur i dag og jeg hadde kåken for meg selv, og lagde en hjemmeversjon av filthy fifty:

  • 50 burpees
  • 50 situps
  • 50 kettlebell swings (20 kg)
  • 50 utfall
  • 50 ring rows
  • 50 goblet squats (12 kg)
  • 50 hip lifts (20 kg)
  • 50 push press (12 kg) (ca 25 rep på hver hånd)
  • 50 wall climbers
  • 50 harehopp

Resultat? En svett og lykkelig Sara!

Som gravid hadde jeg litt vondt i bekkenet, og noen bevegelser kan jeg fremdeles kjenne, så som brå sideveis bevegelser, eller om jeg skal sprinte. Kjipt, for jeg hadde gledet meg til å stå på slalåm i vinter, men jeg tør ikke, i alle fall ikke enda. Men det er nok det eneste jeg har å utsette på kroppen min, for jeg er superfornøyd med at jeg trente gjennom hele svangerskapet og begynte å røre på meg sakte men sikkert ganske kjapt etter fødsel. Jeg har ikke tatt tunge knebøy eller markløft på kjempelenge siden jeg er sjeldent på crossfit oslo, så jeg vet ikke hvordan styrken min er nå i forhold til (og det brukte jeg «i forhold til» riktig) før jeg ble gravid. Pushups og pullups er jeg bedre på nå enn før. Det er jo fint og flott, men jeg er mest fornøyd med å føle at jeg er i god form og ha treningslyst.

Lite tilbakeblikk. På bildet under var jeg 10 dager etter termin, og rodde 2000 meter. Jeg husker jeg ikke syntes jeg hadde en så stor mage, men jaggu. Den var stor.

preggisro

På klikk.no var det i april en lang artikkel om hvordan jeg trente under graviditeten. Gode tips å plukke opp der for de av dere som har en liten bolle innabords!

I begynnelsen etter at Mini ble født gikk jeg mange og lange turer. Finfin trim og digg med så mye frisk luft som jeg fikk. Jeg er Så Glad i Oslomarka! Tenk å bo midt i hovedstaden og på kort tid være ute i naturen.
tur

Sommeren kom med trening i Danmark og på hytta i Risør. Jeg klappet meg selv på skulderen for å komme så raskt i form, og takket også en rolig bebis. Bildet under får meg til å glede meg til sommeren igjen!
kbhytta

Jeg har ikke skrevet så mye om min trening på bloggen i år, fordi jeg synes det er mer spennende å skrive om kosthold. Bør jeg skrive mer? Jeg oppsummerte likevel hvordan jeg hadde kommet i form etter fødsel i tre ulike poster: kom i form del 1, del 2 og del 3.

Den store forskjellen med trening nå og før jeg ble mamma er at jeg hovedsaklig trener hjemme og at det må gå kjapt. En stund gjennomførte jeg 10 000 swings på 20 økter. Nå om dagen er det for det meste tabata som gjøres. Jeg trener etter lyst og humør og har fokus på at trening skal være positivt for fysisk og psykisk helse, ikke for utseendet (selvom det er en ok bonus).Dessuten er jeg blitt mye, mye flinkere til å la være å trene om jeg for eksempel har sovet dårlig en natt, eller å trene lettere enn planlagt. Blant annet derfor er jeg skeptisk til rigide treningsplaner og utsagn som: den eneste treningsøkten du angrer på er den du ikke gjorde. Feil! Noen ganger bør man angre på at man trente i stedet for å slappe av.

Jeg tror stikkordene for trening 2013 er: kjapt, effektivt og kettlebells. Bildet viser en av Minis to minibells som mamman min har sydd. Vi hjernevasker Mini fra tidlig alder, som dere skjønner.
minibell1

I 2014 skal jeg i grunn fortsette som nå: kjapt og effektivt. Og snike inn en session med Bikramyoga i ny og ne, for det savner jeg.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!