I et paleokosthold inngår ikke soyaprodukter. Hvorfor ikke? Fordi soya er en belgfrukt, og belgfrukter inneholder såkalte antistoffer som binder seg til næringsstoffer slik at disse blir vanskelige å ta opp for kroppen. I tillegg inneholder soya et østrogenliknende stoff som ikke er gunstig for verken kvinner eller menn. Eller barn, for den saks skyld. Jeg har selv drukket min dose med soyalatte før jeg visste bedre. I London, på min lokale Starbucks, som var en liten vogn utenfor Liverpool Street Station, bestilte jeg alltid en medium soya latte med tre shotter espresso. Jaja, man lærer.

Da jeg var gravid, unngikk jeg sushi. Mange gravide kvinner spiser det, for fisken som blir servert har blitt frosset først. Jeg tenkte at jeg klarte å vente i ni måneder med å spise rå fisk. Dagen etter Mini var født, spiste vi et lass med sushi og sashimi på sykehushotellet. Fast tilbehør til sushi eller sashimi er jo soyasaus. Det blir ikke det samme uten noe å dyppe fisken i. Erstatning er noe som heter coconut aminos. Den bestilles enkelt på iHerb og selv synes jeg den smaker bedre enn soyasaus. Mindre salt og brent i smaken. Jeg bruker coconut aminos i også wok’er sammen med kokosmelk. Coconutaminos

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!