Pulled pork er en skikkelig favoritt her i paleoheimen. Jeg spår pulled pork til å være trendretten 2014. Min bff som bor i Sverige hevdet at pulled pork var blant det mest søkte ordet i Sverige i fjor. Vi nordmenn henger jo litt etter de trendy naboene våre. I det siste har vi laget pulled pork ukentlig, noe instagramfølgere har fått med seg. Derfor er det veldig på tide å dele oppskriften med dere!
20140223_181908

Jeg siterer direkte fra Jon, som er PPP (pulled pork-proff her i paleokåken: Pulled pork starter med å kjøpe en bog hos slakter, eller direkte fra bonde. Be om å få den øverste delen, ikke knoken. Det er hva som kalles for boston butt på engelsk. Du vil ha det med bein og det er et skulderblad som veier litt (er bogen på 4 kg er det ikke 4 kg kjøtt). Vi har laget boger på 3 – 4.5 kg foreløpig.

Når bogen er vel hjemme snitter du skinnet i ruter, akkurat som man snitter en ribbe.
bilde 1

Gni inn med masse (Jon sier masse med understrek når han snakker; masse) krydder. Vi har testet litt ulikt, blant annet ferdige krydderblandinger fra olivier&co, og også salt, pepper, chili, sennepspulver «whatever, go crazy».
bilde 2

Pakk inn bogen igjen og oppbevar den i kjøleskapet over natten.

Ta ut bogen av kjøleskapet tidlig neste morgen. La den stå på kjøkkenbenken i et par timer for å temperere seg litt.  Legg gjerne bogen på gulerøtter eller på et rack.
bilde 4

Sleng i ovnen på ca 110 grader, kommer litt an på hvor god tid du har. La bogen stå og godgjøre seg i omtrent ni timer. Prøv deg frem. Noen heller veske over bogen jevnlig, men det har vi ikke gjort så mye av foreløpig.Testen på om bogen er ferdig er om du kan rive fra hverandre kjøttet med et par gafler. Om kjøttet virker ferdig, tar du ut bogen. Hell eventuelt sky og fett over kjøttet, men smak på det først i tilfelle det er for kraftig kryddersmak.bilde 5

Enjoy!

Vi har brukt fettet/sjyen under som tilskudd i leverpostei (jærskla godt) og som tilskudd i saus til pulled pork. Da hadde vi grisekraft i kjøleskapet fra før som vi lagde saus på. NB: Grisekraft virker å være mektige greier!

Om du ikke få sprø svor, kan du skjære av svoren og varmluftsteke det på høy varme i ovnen. Hører rykter at svor var et yndet skjønnhetsmiddel å spise i de hine hårde dager. Mye billigere enn dyre kremer, så verdt et forsøk. (Den siste setningen er det jeg som sier, ikke Jon. Resten er hans ord, i alle fall nesten).

PS: Om du lurer på om pulled pork er Minigodkjent, så er det det. Mini spiser dette med stooor apetitt.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!