Vår lille paleobaby er ikke så liten mer og nærmer seg ett år. Det er sant som det ble sagt: tiden flyr. Det har gått fort siden hun ble født, og det virker samtidig som en evighet siden. Mini er en kosebaby, en tålmodig baby, en morsom baby og en inmari matglad baby.

Jeg har tidligere skrevet at Mini spiser det samme som oss. Tenkte at det kunne være greit å komme med eksempler, så jeg har etter beste evne prøvd å huske hva hun har spist i går og hittil i dag, for å gi dere et bedre innblikk i hverdagsmaten til Mini. Hun spiser myyye om dagen. Hun har gjort et lite utviklingsbyks den siste uken i tillegg til at klær plutselig har krympet (eller Mini blitt større). Både i går og i dag har Jon og jeg gjort store øyne når måken Mini gaper etter mer og spiser som en tenåring i vekst. Nuvel. Over til Minis dagsmeny i går og i dag! (Skal notere neste gang …)

Lørdag sto vi opp litt før seks. Morgenpupp, så måltid en: Stekt eggeplomme, søtpotetmos, joghurt fra en bonde (lavpasteurisert og ikke homogenisert) og litt banan.

Måltid to: Joghurt (sjeldent hun får det to ganger på en dag), stangekylling, søtpotetmos.

Pupp (vanker litt ekstra i helgen!)

Måltid tre: saktestekt eggerøre av to eggeplommer med oregano (sjeldent hun får eggeplommer mer enn til frokost), kiwi.

Måltid fire: Da var vi ute på farten, Mini og jeg, og mamman hadde glemt å ta med mat. Først pupp, så kjøpte vi cherrytomater og kokte rødbeter på kafeen vi var. Skar opp i biter og Mini spiste alt.

Måltid fem: Grønne oliven med litt chili (smakte for første gang), stangekylling, aspargesbønner, gulerøtter. Kefir og litt banan.

Pupp og god natt. Og pupp igjen.

Søndag (kl er nesten 14, så det blir foreløpig).

Morgenpupp kl 0630.

Måltid en: saktestekt eggeplomme i økologisk smør. Guacamole (Mini nekter å spise avocado nå, men hjemmelaget guac med hvitløkssmak går ned på høykant). Banan most med kokosfett.

Måltid to: Stangekylling, søtpotetmos, oliven, kefir (drakk selv av kopp, megasøt med melkebart)

Måltid tre: Svinenakke, squash, søtpotetmos, stekt eple, gulerot.

Neste gang skal jeg ta bilde av alt hun spiser, lover! Som dere ser, spiser ikke Mini noe grøt eller ferdigmat. Foreløpig funker det. Hun overrasker stadig med hva hun liker. Jeg hadde ikke forventet at hun skulle like oliven med et hint av chili, eller elske kefir, eller aspargesbønner. Når hun får smake noe nytt ser hun på en av oss med kritisk blikk mens hun gumler. Også gaper hun etter mer, eller forsyner seg selv av biter foran seg. Vi gir henne både mat med skje og at hun spiser biter selv.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!