I går var det nettmøte med Drevon i VGs vektklubb. Dere vet jo mine tanker om den vektklubben. Før jeg viser et eksempel på spørsmål og svar som gjorde meg så sint at jeg nesten begynte å grine, må jeg unnskylde meg litt. Jeg vil nemlig ikke at bloggen skal bli en sånn sinnablogg: alle andre enn paleo-spisende mennesker tar feil og vi som spiser paleo har rett, derfor kan jeg kjefte i vei. Sånn vil jeg ikke være, og det mener jeg heller ikke. Men noen ganger må jeg kjefte litt. Så får jeg veie det opp med å forhåpentligvis inspirere litt andre ganger. Oki?

drevonsvarer

Gjør ikke svaret også deg litt sint? Dette tar ikke Drevon hensyn til i svaret sitt:

  • Legen til Robert.
  • Hva Robert spiser.
  • Årsakene til hvorfor Robert har utviklet bukfett
  • Årsakene til hvorfor Robert har utviklet fedme
  • Årsakene til hvorfor Robert har vondt i leddene
  • Årsakene til hvorfor han har melkeaktig utflod fra endetarmen

D svarer passe frekt at det Robert må gjøre er å spise mindre og trene slik at det ikke gjør vondt.

Og da tenker jeg: jaggu er det godt at dere og jeg vet bedre og at det fører til at flere vet bedre og at vi smått om senn får endret på denne elendigheten!

Vil det å spise mindre gjøre at bukfettet forsvinner? Nei. Vil det gjøre Robert tynnere og få mer muskler igjen? Nei. Vil det hjelpe på vonde ledd? Nei. Vil det kurere endetarmsproblematikken? Nei.

Jeg håper Robert hører på legen sin og tester en gluten- og melkefri diett. Og så håper jeg han drikker kraft daglig og spiser næringsrik mat. Jeg håper også at han spiser seg mett på denne næringsrike maten. Hvert måltid. (Ikke «passe lite», som D gjentar, og hva nå det enn betyr). Og jeg håper han lager gode, smakfulle måltider av denne næringsrike maten. Og at han begynner å kjenne at han får mer energi og at vekten sakte men sikkert reduseres, at livskvaliteten går opp, at han fortsetter å gå til en fornuftig lege og at han ved neste nettmøte med D ikke en gang gidder å sende inn spørsmål, for han vet så mye bedre enn D hva som gir god helse: nemlig næringsrik mat.

Mat kan gjøre deg syk. Og mat kan gjøre deg frisk(ere). Det er type mat, ikke mengde som spiller inn.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!