Minner om trening med Jon i Torshovdalen i dag! Motbakkespurtingen og pullups i tre som jeg skrev om i forrige innlegg var i Torshovdalen. Fin utsikt og god plass til å boltre seg på. Jon har med seg noen kettlebells, og så lenge du har med din egen kropp iført treningstøy er du good to go! Ingen forkunnskap nødvendig, Jon guider deg gjennom. Kanke tenke meg noe bedre enn å trimme utendørs med andre paleointeresserte folk!

Jeg skrev for en ukes tid siden at Jon og jeg skal holde paleokurs og naturlig trening-kurs i Spania, i samarbeid med Helsemagasinet og Akinon. Det skjer 19 – 24 mai i Spania. Påmeldingslinken er ikke helt oppe og går enda, så om du er hypp (og det er du jo), send meg bare en mail! Sara at paleliv no.
paleouke1

Jon skriver i dag litt om hvordan treningsopplegget i Spania vil se ut. Hotellet, Akinon, har fine hager og parkområder som er perfekt for utetrening.
akinon1På en uke kan man oppnå ganske mye. Spesielt når vi planlegger to sesjoner om dagen. Det betyr ikke at det er snakk om å knuse på mest mulig med mye og hard trening. Kanskje nesten tvert imot. Siden vi har såpass god tid kan vi bruke en del tid. Vi trenger ikke skvise inn alt for mye på en time og rushe for å bli ferdig.

Tanken er å ta det helt fra bunnen og bygge oppover. Det er viktig å ha det grunnleggende på plass før man går videre. Når man forstår hvordan kroppen er ment å fungere er det også lettere å lære nye ting. Steve Maxwell postet nylig en bloggpost om nettopp dette. Uten “the basics” er det meningsløst å hoppe til mer avanserte ting. Det er bare oppskriften for stagnasjon og skader.

Hvor begynner man når man begynner på bunnen? Jo, man begynner med pusten. Videre kommer kontroll og stabilitet på ryggraden. Det er det som ofte kalles core eller midline. Kjernen er plattformen som all bevegelse stammer ut i fra og problemer der forplanter seg alltid videre. Når vi puster og bruker kjernen riktig bygger vi videre til alle kroppens grunnleggende bevegelser. Det finnes mange forskjellige lister, men generelt handler det om push, pull, squat, hinge osv. Hvis man forstår de grunnleggende konseptene ser man hvordan forskjellige bevegelser må se ut. Det er en av målene med kurset. Deltagerne skal få en bedre forståelse for hvordan kroppen beveger seg og kunne bruke denne kunnskapen til å utføre kjente og ukjente øvelser trygt og effektivt. Jepp, ukjente også. Kan du prinsippene så har du en ide om hva som er riktig.

akinon2

Trening trenger ikke være så komplisert. Mange blir litt overveldet over mengden maskiner og utstyr som finnes på et gjennomsnittlig treningssenter. Sannheten er at nesten alt er helt unødvendig. Så hvis nesten alt er unødvendig, hva er nødvendig? Hva er nyttig? Hva gir resultater? Det får du vite mer om i Spania. Vi går “back to basics” og bruker egen kropp og enkelt utstyr.

Sara ordet igjen:

Etter endt treningskurs med Jon har du kunnskap nok til å jogge til nærmeste park eller skog eller strand, og få en fullverdig treningsøkt ved hjelp av egen kroppsvekt og naturen (slik som jeg speider etter fine grener å henge i når jeg løper ute). Du får god kunnskap om kettlebells, og som dere vet trener jeg hovedsaklig med kettlebells hjemme. Sabla gøy, sabla enkelt om du kan et knippe øvelser, og sabla effektivt. Du vil også fri deg fra maskiner som for eksempel trener innside lår. True story, jeg har selv sittet på en slik maskin. Those were the days, lissom.

akinon3

Bildene er forøvrig tatt fra Akinon sine nettsider. Rykter sier at de serverer helt himmelsk mat. Bli med, bli med!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!