Påsken, selve lammehøytiden, nærmer seg og i den forbindelse tenkte jeg fremover å dele noen lammeoppskrifter jeg selv er glad i. Jeg elsker lam! Tidligere har jeg delt lammeburger med pistasjpesto fra boken Naturlig mat. Utrolig gode burgere og en pesto fra en annen verden.

Mini, Jon og jeg var innom slakteren på Torshov i dag og handlet svinenakke, kalvelever og lammekjøttdeig. Vi var litt usikre på hva kjøttdeigen skulle brukes til. Det måtte ta kort tid å lage, helst mens Mini sov ettermiddagsluren sin. Jeg kom på at vi foreløpig ikke har laget meat loaf før, så det måtte vi teste. Det vil si, jeg satt på pc’en og jobbet, Mini sov og Jon sjekket ut et par oppskrifter og kom frem til sin egen versjon.
Lammeloff1

Jons lammeloff

Nok til en hel brødform

  • Ca 700 gram lammekjøttdeig
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater (helst økologisk)
  • 1 egg
  • 1 neve fersk persille
  • Litt salt
  • Litt pepper
  • Litt chilipulver
  • Litt basilikum

Bland alt i en bolle. Ha det over i en brødform.

lammeloff_uferdig

Stek på 175 grader i ca en time, til temperaturen i lammeloffen er ca 72 grader.

Kan legge til at Mini omtrent aldri har spist så mye før. Jeg tror hun spiste mer enn meg! Bildet viser hennes tallerken. Hun kunne ikke brydd seg mindre om potetbitene, men spiste sikkert dobbelt så mye gulerøtter og ti ganger så mye lam (muligens mer, faktisk!).
bilde 3

Forøvrig gir forlaget Lille Måne ut boken En hyllest til lammet neste uke, tirsdag 8. april. Boken er skrevet av den svenske kokken Rune Kalf-Hansen, og inneholder oppskrifter som er tilpasset hver årstid. Hele lammet tas også i bruk. Vintips får du også, hurra! På tirsdag ettermiddag er det lansering på Eldorado Bokhandel. Det er gratis og bare å dukke opp, håper vi ses!

enhyllesttillammet

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!