Det regner ute, jeg sitter på kontoret og jobber mens Mini og Jon leker i stuen. Sukk. For to år siden lagde jeg såkalte scotch eggs, etter oppskrift fra Well Fed, og kalte det for påskeegg paleostyle. En finfin oppskrift det er greit å minne lesere på! Egg med kjøttdeig rundt, altså. Flott påsketurmat, både for de som faktisk går turer ute i naturen, eller de som meg som har bypåske og tusler rundt i byen.

—-

Paleo Påskeegg!

  • 4 kokte egg
  • 400 gram kjøttdeig (en pakke)
  • 1 ts salt
  • ca 1/2 ts pepper, nykvernet
  • Strøssel av timian, gressløk og provance-krydder

Sett ovnen på ca 190 grader. Bland kjøttdeig og krydder godt i en bolle.

Del kjøttblandingen i fire like deler. Rull hver del til en ball. Klem de så til en flat pannekakeliknende form. Denne legger du rundt det hardkokte egget (regner med du forstår at skallet burde av først!). Tips: kaldt vann på hendene gjør prosessen enklere.

Stekes på bakepapir e.l i ca 25 – 30 minutter. Sånn ser de ut ferdige, fine!

Enjoy!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!