Kokebananer ser ut som store grønne bananer. De kan ikke spises rå, men blir søtlige og gode når de er stekt eller bakt. Det hender man finner dem i vanlige matbutikker, men stort sett må man i en grønnsakssjappe for å finne de. Kokebananer inneholder vitamin A (betakaroten), C, B6, magnesium og kalium. Med 31 gram karbohydrater per 100 gram har kokebananer ca 10 gram mer enn poteter og søtpoteter. Hvis du begynner å bli litt lei av å spise søtpoteter hele tiden kan det kanskje vært ok å variere litt med kokebananer.

Disse chipsene funker bra som snacks eller som tilbehør til for eksempel kylling. Du kan lage de enkle med bare salt, bruke salt og chili som vist her, eller finne din egen favorittkombinasjon.

1. Skrell kokebananen ved å snitte skallet på langs.
2. Skjær kokebananen i tynne skiver. En ostehøvel funker bra så lenge kokebananen er passe fast, og det går raskere enn med kniv.

Kokebanan-chips
3. Legg skivene i en bolle, ha over litt olje og krydder, og rør rundt til alt er dekket.
4. Spre skivene utover på bakepapir i en langpanne. Det er best hvis de ikke ligger oppå hverandre.

Kokebanan-chips
5. Sett pannen inn i ovnen på 200 grader.
6. Ta ut etter 8 minutter og snu skivene.
7. Stek videre i opp mot 8 minutter til. Følg med fra 3-4 minutter så de ikke blir brent.

Kokebanan-chips

Chipsene smaker best varme. De gir en del mer tyggemotstand en potetgull så man klarer ikke spise like mye av det like fort.

Enjoy!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!