I går disket svigermor opp med (atter en) deilig middag. Laks, mango-og avocadosalat og perfekt kokt blomkål. Svigersøster var der også og nevnte at hun jevnlig bakte bananbrødet Jon har laget og som vi la ut oppskrift på i fjor. Den oppskriften hadde Jon og jeg rent glemt! Vi måtte jo teste den oppskriften igjen. Det passet bra med at vi hadde noen overmodne bananer på kjøkkenbordet. I kveld har Jon laget bananbrødet igjen, og jeg må si: m-m-m. Gleder meg til Mini får smake i morgen! Bananbrødet er passe søtt og holder seg flere dager i kjøleskapet. Fint å ha med på en sommerlig utflukt. Jon, som har fete melkeprodukter i kosten sin (og spiser annen mat når det passer ham) har kremost på, jeg spiser det «bart» eller med bananskiver på. Nøttesmør er også digg på eller en klætt med vanlig smør.

I den tidligere oppskriften fjonget vi det til med å vispe noen ingredienser lenge og ditt og datt. Min svigerinne sa at hun bare smalt alt sammen, hvilket Jon har gjort i dag. Funker like bra og tar mye kortere tid. Det liker vi!

Bananbrød

  • 3 egg
  • 4-5 ss honning
  • 60 g smeltet smør (evt 4ss med olivenolje eller ghee)
  • 4 små moste overmodne bananer (3 hvis de er store)
  • 1ts vaniljesukker
  • 1ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 4,5 dl mandelmel (helst fettredusert, blir mindre tungt da)

Rør alt sammen. Ha i en smurt brødform. Stekes på 175 grader i 40 – 45 minutter.

Bananbrød

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!