Pinsen betyr tur for mange, også oss. Vi skal jobbe på den ene hytta og Jon har laget en haug med egenkomponerte turbarer som vi tar med. De er utrolig gode, det synes Mini også. Hint: oppskriften finnes også i paleolivboken!

Vi forsket lenge på vår egen oppskrift på energibarer. Det finnes masse oppskrifter på nettet. Noen skal bakes i ovnen mens andre bare skal settes i kjøleskapet. Noen har alt for mye sukker og noen bare smuler opp og er vanskelige å spise. Mange har ørten ingredienser som kan være  vanskelig å få tak i eller er svinedyre. Macademia- og pecannøtter er gode, men de koster jo ofte en liten formue.

Vi hadde følgende kriterier for vår oppskrift:

 1. Baren må holde seg i romtemperatur uten å bli alt for klissete. Det er ikke noe stas å ta med barer på tur hvis de bare smelter i sekken.
 2. De må være enkle og raske å lage. To minutter i foodprosessoren og ferdig.
 3. Ingrediensene må være lette å få tak i og ikke alt for dyre. Litt av poenget med å lage energibarer hjemme er at de skal være billigere enn de man kjøper i butikken.
 4. De fleste barer man får i butikken er fulle av sukker. Litt karbohydrater er ok, men det er ikke godteri vi lager.

Turbar

Paleolivs turbar

 • 25 g linfrø
 • 50 g ristede mandler
 • 3 dadler
 • 50 g gresskarfrø
 • 75 g cashewnøtter
 • 50 g tranebær
 • 50 g rosiner
 • 2 ss kokosolje
 • 2 eggehvitter
 • 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

 1. Fjern steinene og legg dadlene i varmt vann i 15 minutter. Dette gjør de ekstra klissete og sørger for at barene holder seg sammen.
 2. Sett på ovnen på 175 grader
 3. Ha linfrøene og mandlene i en foodprosessoren og kjør de til de er finhakket som sand.
 4. Ha i dadlene, eggehvitene og kokosfettet og kjør i noen sekunder til du har en seig masse.
 5. Ha i resten av ingrediensene og kjør i bare noen få sekunder så det fortsatt er litt biter.
 6. Spre massen utover på et bakepapir så det blir en 1cm tykk blokk.
 7. Stek i 15 minutter midt i ovnen.
 8. La det kjøle seg ned en stund før du deler opp i passende store biter.

De ferdige energibarene kan pakkes inn i plast eller aluminiumsfolie, eller oppbevares i en boks. Vi oppbevarer de i kjøleskapet så de holder seg lenger, men de klarer seg fint noen dager i romtemperatur.

Du kan fint bytte ut noen av ingrediensene hvis du vil, men det er lurt å vedlikeholde blandingsnivået mellom dadler og nøtter/frø så konsistensen blir riktig. Rosiner og/eller tranebær kan du droppe helt eller bytte ut med noe annet hvis du ønsker det.

God tur og god pinse!

Turbar med laptop

(Som du ser av bildet, funker turbar også som proviant på korte turer mellom kjøleskap og skrivebord).

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!