Boken min Paleo: sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil blir utgitt i august, ikke i september som jeg skrev i en tidligere bloggpost. Det betyr at det kun er skarve to måneder til den er i bokhandelen! Haugenbok har boken i forhåndssalg allerede nå, og det blir også forhåndssalg på bloggen om få strakser!

Forlagets omtale er som følger:

Stadig flere ønsker å gå bort fra industrielt fremstilt mat med e-stoffer, og finne tilbake til den rene, ekte maten: Kjøtt, fugl, fisk, egg, bær, frukt, nøtter og grønnsaker – den maten mennesker er genetisk bestemt for å spise. Et kosthold med disse matvarene er et paleokosthold, også kjent som steinalderkost. I denne boka forklarer Sara Lossius hva et paleokosthold går ut på. Hva du bør unngå, hvilke matvarer du trenger og hvordan du legger om til et liv med paleo. Her er grundige forklaringer på hvorfor paleokost er bra for kroppen, og forfatteren presenterer også en hel ukesmeny med oppskrifter for alle måltider. Hun viser dessuten at paleo ikke bare handler om mat, men at det er en hel livsstil, der funksjonell trening, både tung styrketrening og kondisjonstrening, inngår som en naturlig del. Paleo er ikke bare en diett, men en helt ny livsstil som gir varige helseeffekter livet ut.

Det er lenge siden jeg har gitt dere smakebit på boken. I kapittel en snakker jeg blant annet om hva helse er og ikke er, og hva som er naturlig vs hva som er normalt. For eksempel er det normalt for mange å slite med PMS en gang i måneden eller vondt i hodet flere ganger i uken. Men det at det er normalt, betyr ikke at det er naturlig. Her er hva jeg skriver om hvordan man oppnår god helse:

Å oppnå en god helse er ikke noe hokus pokus. Det krever ingen supermat som koster masse penger. Det krever ikke timevis på tredemøllen. Du trenger ikke telle kalorier eller gram karbohydrater i kosten din. Du trenger ikke ta vitamintilskudd eller planteekstrakter. Det eneste du trenger å gjøre for å få en bedre helse er å spise naturlig mat og unngå å spise mat som ikke gjør deg godt. Heldigvis vil denne maten også gjøre deg sterkere og slankere.

Hva synes dere?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!