Jon, Mini og jeg hadde, som flere av dere har fått med dere på Facebook eller Instagram, en liten norgesferie forrige uke. Vi dro litt på lykke og fromme og fikk tips av lesere og venner av oss til steder vi burde stikke innom. Turen ble Valdres – Jotunheimen – Valdres.

Jeg har reist en del og bodd litt rundt om kring i verden, men Norge i solskinn slår meg fortsatt i bakken. Så fint! Og Valdresregionen har hyggelige folk, mye god mat og flott natur. Jeg hadde lite batteri på mobilen, var innimellom uten forbindelse og tok ganske så fri fra sosiale medier. Anbefales.

Natt nr to sov vi på Valdresflya. Været var upåklagelig! Vi grillet kjøtt og spiste med setersmør på. Jeg frøs og må kjøpe meg ny sovepose. Å telte med en 15 mnd gammel baby gikk veldig greit.

DSC_9709

Natten etter sov vi på Bygdin. Siden Mini helst vil gå selv om dagen ble det kun korte, men likefullt fine, turer i området.

DSC_9753

DSC_9766

Dagen etter gikk turen til en støl langt i gokk i Valdres, til Stine og hele hennes familie. Så koselig! Takk, Stine! De hadde noen og tretti kuer på sommerbeite på en støl som ikke har strøm eller innlagt vann, kun et aggregat som ble slått på de to gangene om dagen kuene ble melket. Mini lærte å si mø og jeg ble kvitt min kuskrekk. Vi sov der en natt, i et lite hus som vi måtte fyre for varme. Om dagen løp kuene lykkelige rundt, rautet og gresset. Sommermelken og melkeprodukter fra sommeren er sunnere enn om vinteren, når kyrne bor inne og får mer kraftfor. Det kommer jeg tilbake til!

DSC_9792 DSC_9788 DSC_9807

Etter dette dro vi videre til Fagernes og deretter bonden Knut. Vi kjøper jo fjellgris fra Øygarden får fisk og flesk, som Knut og kona Ragnhild driver. Knut har levert varer på døra vår i Oslo to ganger. Han en maks jovial type og grisekjøttet smaker inmari godt, mye mye bedre enn nakkekoteletter som kjøpes i butikken. Nå fikk vi hilse på kona, barna og alle grisene. Grisene er ute og spiser det de finner på bakken, i tillegg til litt ekstra fôr. En gjeng med glade griser!

DSC_9835

Fra nabogården til Knut kjøpte vi lagret ost, smør og pultost – upasteurisert og ikke-homogenisert. Vi kjøpte også spekepølse. Hun som lager det solgte varene. Supergodt! Jeg er dessuten inmari fan å kjøpe direkte fra produsent, i tillegg til at maten ikke er tilsatt noe som helst av ulumskheter.

Fin tur, eller hva?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!