I går var en skikkelig, skikkelig fin dag. Mini var hos svigers slik at jeg fikk skrevet et par bloggposter og jobbet litt med lansering, trent godt hjemme i stuen, klippet meg hos min frisør … og hentet det aller første eksemplaret av boken min Paleo: sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil hos forlaget.

Jeg kjøpte en bukett til min redaktør, Solveig, som var så fin at jeg helst skulle hatt den selv. Av Solveig fikk jeg en flaske champagne. Fin byttehandel, i grunn. Og så kunne jeg endelig bla i boken jeg har skrevet. Det var utrolig rart og veldig, veldig fint. Jeg er vant til å se ordene i endeløse word-sider, og så plutselig befinner ordene seg i en innbundet bok med fantastiske bilder tatt av Marte Garmann og et veldig pent, fresht og inspirerende design.

IMG_20140804_152809

Da jeg gikk ut av forlaget, forbi Stortinget og over Karl Johan ringte jeg en venninne og sa at jeg var så stolt at jeg kunne begynne å grine nårsomhelst. På banen hjem sippet jeg litt uten at noen så det. Jeg hadde garantert en aura av lykke rundt meg. Det slo faktisk den følelsen jeg hadde da jeg gikk ut av forlaget i fjor høst med bok-kontrakt.

Så hvordan feirer man en bokutgivelse? Jon hadde kjøpt blomster. Svigers leverte Mini. Jon, Mini og jeg spiste entrecote, søtpotetstappe og asparges. Vi lekte litt med Mini og mens Jon la henne svarte jeg noen kommentarer her på bloggen og sendte noen mail. Jeg drakk et glass vann til disse gjøremålene. Så bloggnerdet Jon og jeg ved siden av hverandre i sofaen. Og jo, jeg bestilte et par oppskriftsbøker i kindleversjon, slik at jeg kan lese på ipaden min til og fra jobb, og spiste et par biter mørk sjokolade.

Og hele dagen … lykkelig. Og stolt. Og det er sant som det sies: hard work pays off. For å få til å skrive denne boken på så kort tid, har jeg ofret mesteparten av det sosiale. Cas, feks, en veldig god kompis av meg og en av mine fremste humørspredere, har jeg sett en gang det siste året selvom han ikke bor langt unna. Hver kveld og hver helg har jeg jobbet. Jeg hadde heller ikke klart å skrive boken uten formidabel støtte fra Jon. Hvis det blir flere bøker, Jon, skaffer vi mer hjelp i hjemmet. Dagmamma og svigers tok godt vare på Mini fire dager i uken. Mamma og pappa bisto. Venner og paleobekjente hjalp med oppskrifter eller å lese gjennom manus (blant annet PaleoLine og Ingridlykke på insta, Pål Jåbekk og Undervårttak).  Jeg er så utrolig takknemlig for all støtte og hjelp fra alle, og gode kommentarer og oppmuntrende ord på blogg, face og insta. Tusen takk! Nå håper jeg boken selger slik at flest mulig får en god helse!

PS: bruk gjerne hashtaggen Paleolivbok i sosiale media, feks instagram! Jeg vil se boken i bruk! Og gi meg tilbakemeldinger, både på bra og ikke-bra.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!