Det nærmer seg barnehagestart for Mini. Mamman gruer seg litt. Mini skal være hjemme med Jon halvannen uke nå, for jeg begynner i full jobb igjen i dag. Fin avvenning for meg, kanskje. Å henge med Mini er skikkelig ålreit.

I barnehagen får barna servert et måltid daglig som lages av de ansatte. Jeg regner med det ikke er et måltid slik Mini er vant til det, dvs at det inneholder korn av ymse slag. Vi må derfor sende med henne all maten hun skal spise i løpet av dagen, samt at de ansatte må få retningslinjer av oss. Full kontroll kan vi ikke ha, men vi kan legge til rette. Jeg kommer til å skrive mer om det utover høsten. Jeg skal også ha innlegg om hva hun spiser. Jeg får nemlig mange spørsmål om hva man gir en liten person som ikke spiser korn, sukker, mat på glass, smoothier fra Ellas kitchen etc og lite melkeprodukter.

Disse rundstykkene kommer vi nok til å sende med Mini med jevnlige mellomrom. Jeg fant en oppskrift på søtpotetscones i boken Beyond Bacon, som blant annet inneholdt smult og diverse krydder. Inspirert av oppskriften lagde jeg søtpotetrundtsykker og jeg synes selv det satt på første forsøk. Jon godkjente og Mini godkjente og alle var glade. Og jeg, jeg liker mat som tar ca null tid å slenge sammen.

Søtpotetrundstykker, ca 10 stk

  • 1 stor søtpotet
  • 3 egg
  • 1.5 dl mandelmel, helst fettredusert
  • 1.5 dl kokosmel
  • 2 ss smør
  • 1 ts bakepulver
  • Evt litt salt om smøret ikke er så salt

Skrell søtpoteten og del den i biter. Kok til den er helt mør, ca et kvarter. Miks søtpotet og egg til det er en jevn røre. Tilsett det tørre og smeltet smør.

Lag passe store rundstykker.

Stekes på 175 grader i ca 20 minutter, men følg med.

PS: Siste del av hvorfor jeg skrev boken er ganske rett rundt hjørnet. Bær over med meg i første jobbeuken min etter ulønnet mammaperm!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!