Forrige torsdag var første trening etter sommeren. Vi var bare tre stykker, men det er helt greit siden jeg regnet med en litt treg start. Vi begynte med oppvarming bestående av litt mobilitet og krabbing i nedoverbakke (overraskende tungt og ganske god magetrening). Etter oppvarmingen var det tid for noen bakkespurter med hoppende knebøy i bunn av bakken. Sånt får man raskt puls av. For å roe ned tempo etter løpingen hang vi fra noen grener en stund. Regner med at forbipasserende kikket litt rart på oss. I følge Ido Portal på facebook i går så er «hanging the new pulling» så dette er trendy greier. :) Å henge fra grener eller annet er godt for skuldrene og bra trening for grepet og ryggen. Hvis du har som mål å klare din første pull-up kan det være du har godt av å legge inn litt henging i treningsopplegget.

Etter å ha børstet bøsset fra treet ut av håret var det over til push-up stiger. Husker ikke nøyaktig hvor mange runder det ble men det ble en del. Russiske stiger som går tilbake til start 1-2-3-1-2-3 i stedet for den mer typiske 1-2-3-2-1 fungerer bra for å få inn mange repetisjoner uten at man trenger å tømme seg. Skalering her ble tatt hånd om ved å justere antallet reps og oppover eller nedoverbakke. Jeg kjørte 2-3-5 i nedoverbakke, andre kjørte 1-2-3 i oppoverbakke.

Vi avsluttet med litt lett tøying og sludder.

Nå til torsdag blir det økt igjen, og igjen så er det meldt knallvær. 20 grader i september er ikke dårlig. Planen denne gangen er å bære ut noen kettlebells fra boden. I Paleoboken snakker Sara om alle de naturlige bevegelsene: knebøy, hoftebøy, dytte, dra, bære, gå/løpe. Forrige uke dekket vi mange av disse men ikke hoftebøy og bæring. Derfor setter vi de to i fokus denne uka.

Her er planen (med forbehold om spontane endringer):

  1. Oppvarming med mobilitet og litt mage-og-sånn
  2. Kettlebellsvingteknikk (ikke noe problem om man er helt nybegynner)
  3. Sirkel med kb-sving, gobletknebøy og pushups
  4. «carry s#&! for time and distance»

 

half kneeling press

Ses øverst i Torshovdalen (ved Sinsen T) kl 19!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!