For et par uker siden spiste jeg omelett og brokkolisalat på Kaffebrenneriet. Kan ikke se for meg at majonesen de bruker i brokkolisalaten er den sunneste. Vanlige majoneser inneholder soyaolje eller vegetabilsk olje, som vi absolutt ikke har lyst på for mye av i kroppen vår. Jeg ville derfor lage min egen brokkolisalat med hjemmelaget majones.

Hjemmelaget majones er inmari enkelt. Supertrikset er at alle ingrediensene må være romtemperatur, også eggeplommen. Nå lager jeg majones på slump. Jeg blander to eggeplommer med litt sennepspulver, salt og olivenolje uten smak, og mikser deretter med stavmikseren mens jeg heller en tynn stråle olivenolje til blandingen plutselig blir til majones. Vanligvis ville jeg tilsatt eddik også, men det blandet jeg i stedet inn i salaten for å få en passe syrlig smak.

Brokkolisalat 

  • En brokkoli skåret i fine blomster
  • En pakke bacon, gjerne fra glad gris (den jeg hadde for hånden var av en kanskje ikke så glad gris)
  • Hjemmelaget majones
  • Hvit eddik til passe syrlig smak
  • Litt løk
  • En liten neve rosiner
  • En liten neve gresskarkjerner

Skjær baconet i små biter og stek til sprø. Lar du baconbitene ligge litt på et papirhåndkle før bruk, blir baconet mer sprøtt. Bland alle ingrediensene sammen og vend inn majones, før du smaker til eddik til slutt.

Vi serverte brokkolisalaten med fiskekaker. Den oppskriften kommer litt senere i uken. Jeg sier bare: kjøp inn laks (gjerne vill eller økologisk) og søtpoteter nå og gled deg! 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!