Tre har så langt vært det magiske tallet på fremmøtte på torsdagstreningene. Vi håper på en voksende trend; hva er vel bedre enn å trene ute? Det har kommet et par nysgjerrige folk innom og stilt spørsmål mens vi har holdt på også og vi bare inviterer dem til å bli med.

Treningen forrige uke var sentrert på en liten runde med 10 kettlebellsving, 5 goblet squats og 2 vakre pushups (to eller en hånd). Totalt ble det kanskje 6-7 runder. Først tok vi noen runder på rappen og så la vi inn litt bæring som «pause» mellom rundene. Suitecase carry, waiter walk, farmers walk og et par ting til ble testet ut i oppover og nedover bakke. En kettlebell over hodet og en annen i hånda ved siden var klart verst. Nesten overraskende tungt for kjernemuskulaturen.

Denne uka er det for tredje gang meldt bra vær så håper det gjør at flere blir fristet til å være med. Vi møtes kl 19 øverst i Torshovdalen, nesten ved Sinsen T. Her er en passe løs plan for hva som står på tapeten:

  1. Diverse krabbemønstre som oppvarming
  2. Plankevarianter
  3. Noen runder kettlebellsving (I go, you go) – nybegynner-status ingen hindring
  4. Bakkespurter (oh yes)
  5. Kanskje litt mer bæring.. i hvert fall tilbake til boden

Med andre ord: kjernemuskulaturen din vil få kjørt seg og spurtinga gjør underverker for forbrenningen (som Sara har skrevet om i boken).

Forrige uke var det noen som bommet på Torshovdalen og Torshovparken. En forståelig miss. For å fjerne all tvil om hvor vi er så har jeg tegnet oss inn på kartet. Har også en «live» versjon i Google Maps der man kan klikke seg rundt.

 

Kart over Torshovdalen

 

Så: ordet over til Sara. Jeg skal gi dere en gravidtreningsupdate ganske snart. Jeg trener nemlig ikke som sist gang. Da jeg var gravid med Mini hadde vi mer tid til å henge på CFO på kveldstid. Det har vi ikke nå, så jeg presser inn hjemmetrening så godt jeg kan. I kveld har jeg trent en økt som var overraskende slem. Jon ga meg en pamflett som Dan John har skrevet. Jeg vet at Jon refererer ofte til Dan John og bruker mange av hans tanker i sine økter. Jeg kan si at Dan John er en skikkelig snik. Jeg bladde igjennom pamfletten og fant en økt som jeg tenkte skulle være bare sånn passe slitsom, siden den inkluderte litt pauser. Dette var økten:

Every minute on the minute:

  • 20 kettlebell swings (jeg kjørte enhåndssving med 14 kg, annenhver hånd)
  • 10 pushups første minutt, 9 pushups andre minutt… ned til en pushup
  • Hvile resten av minuttet

Dessverre har det seg slik at jeg har blitt dårligere på pushups enn jeg var. Rekorden min før preggis var 17 stk på tærne. I dag var det åtte. Da kan dere kanskje tenke dere hvordan økten ble for meg. Jeg fikk ingen pauser! Det var snik-eksempel nummer en. Det andre snikende med denne økten er at det faktisk er slitsomt å legge seg ned for å gjøre pushups og reise seg opp igjen for å fortsette med swings. Test selv! Ta feks 20 swings eller 20 knebøy, og deretter 1 – 2 pushups. Gjør dette i ti minutter.

Det ble med 10 minutter i dag. Tilsammen ga deg meg 100 swings og over 30 pushups. Skulle gjerne ha trent mer, men jeg vil i seng før midnatt og har en del på tapetet. 10 minutter intensiv trening er bedre enn ingenting, og jeg tror nok dette er mer effektfullt enn feks 20 min rolig jogging. Bedre for armmuskulaturen, i alle fall.

Håper å se flere på treningen i morgen!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!