Mini har gått i barnehage nesten en måned nå. Med tanke på mat og hennes toalettvaner (bæsjer nesten kun på potte) har det gått veldig bra. Minis kontaktperson og en annen barnehageansatt har fortalt meg at de er litt misunnelige på hennes matpakker, siden de ser så bra ut og lukter så godt. Vel, kred til Jon. Det er jo han som lager de fleste mens jeg jobber eller  henger opp tøy etc (som alle andre par er vi ganske delte og vanebasert i hva vi gjør i heimen).

Den første tiden har vi laget mat til Mini som vi vet hun liker, slik at noe er trygt og likt som hjemme i denne overgangsfasen i livet. Som dere ser nedenfor, er det mange matretter som går igjen. I tillegg til matpakkene spiser hun frokost og middag og kanskje kveldsmat hjemme, hvor vi gir henne i større grad hva vi spiser og varierer mer. I sum spiser hun variert og bra.

Den første tiden var matpakkene ikke spist så mye av, og hun var veldig sulten på ettermiddagen og kvelden. Nå som hun er vant til å være i barnehagen, er matpakkene nesten tømt. Det er et bra tegn.

Vi bruker Kaluza-matpakkene som fåes kjøpt på Rimi. Helst vil jeg ikke bruke plast i det hele tatt, men siden jeg ikke har fått meg til å bestille liknende i metall på nett, bruker vi disse. De funker veldig fint til vårt bruk.

matpakke 1

Pølse fra Grøstad Gris, gresskarpannekake, småtomater og eple. Stangekylling, druer, Grøstad gris-pølse og gresskarpannekake.

IMG_3244

Småtomater, eple, egg foo yong og brekkbønner. Søtpotet, druer og grøstad gris-pølse.

IMG_3249

Søtpotet, blåbære og grøstad gris-pølse. Druer og eple, kylling og bananpannekaker.

IMG_3273

Druer og eple, samme pølse som alltid, søtptet. Bananpannekaker, blåbær, fiskekaker med søtpotetmos (oppskrift kommer senere i uken).

IMG_3276

Stangekylling, blåbær og eple, søtpotet. Bananpannekaker, vanlig pølse og småtomater.

IMG_3284

Samme pølse som alltid, blåbær, banapannekaker og småtomat. Stekt aubergine, eple og søtpotet.

IMG_3286

Rotgrønnsaker som gulerot, persillerot og rødbete, druer og pølse. Blåbær, jarlsbergost og bananpannekaker.

IMG_3296

Pølser, blåbær og bananbrød (mye mindre honning enn originaloppskriften!). Søtpotet, eple og stangekylling.

IMG_3298

Økologisk norvegia, druer, pølser og søtpotet. Bananbrød, eple og stangekylling.

IMG_3300

Stangekylling, epler og bananpannekaker med blåbær. Søtpotet, druer og pølser – som alltid fra grøstad.

IMG_3302

Søtpotet, druer og stangekylling. Småtomater, eple, bananbrød.

Som dere ser er det ikke avansert mat vi putter i matboksen og vi varierer litt men foreløpig ikke veldig. Det tar ikke altfor lang tid å lage og er enkelt. Og Mini får med seg sunn mat i barnehagen hver dag.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!