Ah, disse fiskekakene anbefales på første linje i denne bloggposten!

Sånn, da var det gjort. For å få inspirasjon til ukemenyene, har vi begynt å bruke alle paleokokebøkene i større grad enn tidligere. Det gjør jo matlagingen gøyere når vi tester ut nye oppskrifter! Oppskriften på disse fiskekakene fant vi i Well Fed 2. Jepp, en gjenganger her på bloggen, jeg anbefaler både Well Fed og Well Fed 2. Melissa er en krydderguru og smaken på maten blir dertil god, trumei. Hennes chocolate chili, for eksempel, er en evig favoritt.

Vi har laget dobbel porsjon begge gangene vi har laget disse, slik at jeg har hatt til lunsj i to dager og Mini i en dag, i tillegg til middag. Vår lokale Rema1000 har frossen økologisk laks, slik at vi slipper å bruke oppdrettslaks (selvom økologisk også er oppdrett, da). Oppskriften er endret noe. Den originale oppskriften har sitron i, men jeg synes det smaker best med frisk sitron etter at de er ferdigstekt.

Fiskekaker med egg og søtpotet

  • 500 gram laks
  • 2,5 dl kokt og most søtpotet
  • 2 egg
  • 1 dl mandelmel eller annen mel (prøv deg frem med mindre om du bruker kokos). Vi brukte sesammel, siden det var det vi hadde i huset
  • 1 dl frisk persille, hakket
  • 2 vårløk, hakket
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts paprika
  • 1/2 ts pepper
  • Litt smeltet fett eller kokosfett

Ha fisken i en foodprocessor og kjør den til den er finmost. Tilsett egg og søtpotet og resten av ingrediensene og bland til det er en fin blanding.

Sett ovnen på 210 grader. Lag fine kaker ved hjelp av en metalldings. Stekes først ca 20 minutter, snu og stek videre i 10 minutter.

Kakene er perfekt restemat og etter-treningmat. Og, for de som lurer, Mini langet innpå. På bildet ser du fiskekakene servert med en knallgod og sunn brokkolisalat.

PS: Det kommer flere ukemenyer. De siste ukene har vært for bizzi at vi såvidt har klart å holde hodet over vannet.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!