Denne uken har ikke vært bra matplanlegginsmessig, som nevnt i forrige innlegg. Det betød at i morges var kjøleskapet nesten tomt. Vi hadde nok til frokost til alle, smoothie til meg til lunsj og kjøttpuddingrester til lunsj til Mini, men det var det. Og jeg glemmer at jeg ikke kan gå altfor mange timer uten mat i magen nå som gravid. Jeg blir faktisk skikkelig hangry. Jeg trillet på løkka mens Mini sov og alle steder jeg kan spise på var fulle og jeg ble mer og mer mørk til sinns. Maigæd. (Det er i disse situasjonene jeg burde hatt en turbar i vesken!) Jon møtte oss etter hvert og vi endte opp på Südøst. Jeg synes maten der er helt streit, altså helt på det jevne. (Samme med stedet, ikke helt min kopp te). Jeg bestilte kyllingburger uten brød men med ekstra salat (asiatisk vri på burgeren), og Mini og jeg delte den. Veldig greit å ha med en liten en som ikke er veldig sær i matveien og som spiser selv! 

Så nå er det tatt affære igjen, for Jon synes ikke det er så hyggelig når jeg er hangry, og ikke synes jeg det er så flotters heller. Vi har laget matplan frem til onsdag, hvilket er som følger:

Søndag

 • Frokost: Egg, bacon og eplesaus med kanel (bare steke eplene i masse smør i lang nok tid og tilsette kanel og kanskje litt vann. Enkelt og ymmuy!)
 • Lunsj: Vi skal på tur, så vi tar med pulled pork og søtpotetmos. Pulled pork hadde vi i fryseren, søtpotetmos lages nå.
 • Middag: oksehaler og rotgrønnsaker i romertopf. Står og godgjør seg nå.

Mandag

 • Frokost: Egg og hva vi har i kjøleskapet. Varierer.
 • Lunsj til Mini og meg: kjøttpudding. Vi sender også med Mini annen mat siden vi gir henne to matpakker i tilfelle maten som serveres i barnehagen ikke er Mini-vennlig, men kjøttpuddingen blir hovedretten.
 • Middag: Søtpotet- og laksekaker, med brokkoli til.

fiskekaker

Tirsdag

 • Frokost: Egg og hva vi har i kjøleskapet. Min faste om dagen er stekt egg, avocado og salsa.
 • Lunsj til Mini og meg: Rester av gårsdagens middag.
 • Middag: Helstekt kylling med appelsinsalat

Onsdag:

 • Jeg får teamet mitt på frokostmøtebesøk, og skal servere blant annet eggemuffins (bildet øverst på innlegget) og hjemmelagde knekkebrød (oppskrift fra boken min).
 • Lunsj til Mini: Rester av gårsdagens middag pluss annet.
 • Middag: Foreløpig ikke planlagt.

Jeg elsker å lage mat, men er faktisk litt matlei nå, så vi klarte ikke å planlegge lenger enn til onsdag formiddag. Som dere ser er det ganske grunnleggende og næringsrik hverdagsmat, ittno fancy. Men godt!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!