På tide med en gravidupdate igjen? Ja-a. Jeg er i uke 25, og for dem som ikke vet hvor mange uker en graviditet er (jeg visste ikke det før jeg ble gravid med Mini, og jaggu trengte jeg en påminnelse da jeg ble gravid igjen nå), så det 40 uker. Jeg fødte i uke 42 sist, ergo på såkalt overtid. Jeg regner med at jeg har et langt svangerskap denne gangen også. Uke 25 betyr at jeg er godt inne i termin to, som mammanettsider og sånn kaller for den milde midten siden det for mange er den enkleste delen av svangerskapet.

Formen generelt
For to uker siden skrev jeg at jeg fikk en sykemelding fordi jeg var så veldig sliten. Nå er jeg tilbake på jobb, og jobber redusert. Det har gjort at jeg har mer energi siden jeg får sovet og hvilt nok. De dagene jeg ikke er på jobb bruker Mini og jeg litt lengre tid til barnehagen, for eksempel, og Jon kommer hjem til ferdig middag. Også sover jeg en ekstra gang på dagtid. Jeg vil si at jeg er i god form – bare litt mindre energi enn ellers.

Og akkurat det er litt vanskelig å godta, synes jeg. Det, og at bekkenet er som sist og ikke liker å bli belastet for mye. Knebøy, utfall og løping er uaktuelt. Likeså for lange gåturer. Vi gikk fra Sognsvann til Ullevålseter til Sognsvann i går, som er ca 1.2 mil, og det sved i bekkenet resten av dagen i tillegg til at jeg kom hjem supersliten. Var verdt det, da. Søndagsturer er kanskje det koseligste.  Mini sov på vei opp og gikk deler av veien ned. Men jeg tror nok at turer heretter må være kortere. Det er litt stusselig at energien ikke er som normalt, men så tenker jeg at det er en tid for alt. Og nå produserer kroppen min en liten jente og det har tydeligvis prioritet over alle de gjøremålene jeg har lyst til å gjøre.
skogstur

Trening
Jeg har den siste tiden vært på CrossFit Yggdrasil et par ganger og fått trent. Veldig bra med avveksling fra hjemmetrening. Dessuten elsker jeg å ro og foreløpig har vi ingen romaskin hjemme. (Jeg ønsker meg skikkelig en Concept2 romaskin!) Jeg varmer alltid opp  med 2000 meter roing og tar tiden. Målet er jo at jeg under hele graviditeten skal være under 10 minutter. Det er ikke så himla bra, med tanke på at min rekord på 500 meter da jeg var crossfit-sprek er 1.43 og gjennomsnittstiden på 500 meter på 10 000 meter var litt over 2 minutter … Nå sist rodde jeg på 9.18, helt ok det. Så tok jeg 3 runder av 24 kettlebellswings på 16 kilo og 25 modifiserte wall balls. Det tok litt over 6 minutter. 

Lørdag trente jeg litt hjemme på kvelden, typisk rolig hjemmeøkt med kettlebell. Jeg svinger, tar strikte skulderpress, ror og jobber med mobilitet. Er jeg like sprek som sist graviditet? Trukke det. Men det får så være. Jeg tar fremdeles strikte pushups – det er da noe.

bilde (1)

Kosthold
Kostholdet er ganske så bra, men ikke alltid så bra som jeg ønsker. Ingen kanelboller altså, frykt ikke! Jeg drikker litt for lite kraft synes jeg selv, men vi har hatt kraftbasert suppe denne uken og gryte av lantidsstekte oksehaler i dag, som er kraftmat. Lever spiser jeg i rykk og napp. Mini også, forresten. Vi har spist leverkaker denne uken. Jeg er noe mer sulten enn jeg var første trimester. Også har jeg laget kakao på kokosmelk, honning, råkakao og kokosnøttsirup et par kvelder. Forsker meg frem til en oppskrift jeg skal dele med dere! Jeg tar tilskudd av omega3 og vitamin D og magnesium.

Ellers
… kan jeg nevne at jeg på torsdag ble intervjuet av Jørgen Aukland. Han og broren får en serie på VGTV i november om helse. Andre som er intervjuet er blant annet Vibeke Klementsen, Erling Kagge og Vibeke Skofterud. Jeg snakket om paleolivsstilen og boken min. Veldig moro! Aukland-brødrene er jo skikkelig brødelskere, så vi får håpe godeste Jørgen blir inspirert av å lese boken min, hehe! Intervjuet kommer mot slutten av november.
20141024_125246

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!