(Samarbeid)

Jeg har fått VIVOBAREFOOT vintersko av Vivabrands.no som jeg nesten har flyttet inn i. Da jeg var gravid med Mini hadde jeg et ganske kranglete bekken. Jeg kjente det tidlig denne graviditeten også, men nå om dagen er bekkenet ganske så bra. Et av tiltakene jeg har gjort, er å være mer fornuftig med bruk av fottøy. Med Mini gikk jeg med acne pistols eller frye boots. Problemet med begge skoene er at de har en liten hel. Og selv en liten ekstra hel kan være problematisk for et allerede problematisk bekken. Det merket jeg da jeg i uke 20 og noe hadde på meg noen nyinnkjøpte adidas-sko og gikk mye en dag. På kvelden var bekkenet værre enn noensinne, fordi adidas-skoene ikke er helt flate. De er såkalt gode sko, som man får anbefalt, men for meg – og jeg er sikker på for mange andre – er det ikke gode sko for bekkenet. Jeg merker også bekkenet er sint om jeg går med høyhelte sko, de få gangene jeg har gjort det som preggis. Hittil har jeg gått for det meste i converse, som er flate. Også har jeg altså fått vintersko fra Vivobarefoot. Det funker som en klokke.
DSC_0417

For de som har lyst til å lære litt mer om hvor viktig korrekt posisjon av bekkenet er, vil jeg anbefale å google «Katy says pelvic floor». Da får du opp youtube-videoer, blogginnlegg og intervjuer hvor Katy Bowman forklarer viktigheten for oss kvinner å faktisk ikke gå så mye, om noe, med høye heler. Og det gjelder generelt, ikke bare som preggis. Det er en nemlig den fremste fordelen med vivo-skoene jeg har fått – de er barfotsko med ingen høyde mot helen, som de aller, aller fleste sko har. Jeg vet om mange kvinner som har vondt i bekkenet lenge etter at de har født, og det kan hindre dem i å jogge, leke med barnet, knipe igjen når de må tisse, ta knebøy, ha sex, etc. Knapt noen tenker nok på at skoene de bruker til daglig kan ha en så negativ effekt på bekkenet.

 DSC_0409

En annen fordel er at de ikke veier noesomhelst i forhold til vanlige vintersko: 200 gram! Et raskt søk på løpesko som kalles lettvektsko viser at de kan være over 200 gram, som igjen betyr at mange joggesko er tyngre enn skoene fra Vivobarefoot. Sålen på skoen kan bøyes alle veier, noe som gjør dem inmari myke å gå med. Jeg sjekket Uggs forleden i en skobutikk, og den sålen er helt stiv. Og siste fordel er at mitt indre fashion police ikke arresterer meg. Jeg synes skoene er fine å se på. De er laget av lammeskinn og har mykt for inni, så man ser at det er kvalitet. Det liker jeg. Jeg går rundt i disse med god og avslappet samvittighet – men skifter som regel på jobb eller går med fryes da de er litt veeel laidback for jobb, synes nå jeg.
DSC_0403

PS: Bruker du koden PALEOVB får du 20 prosent avslag på alle varene hos vivabrands.no! (Gjelder ut 2014).

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!