Godt 2015 til alle!

Jeg håper julen var avslappende og at det nye året har startet bra. Får vel nesten si beklager for min ikke-tilstedeværelse på bloggen den siste tiden. Jeg har trengt rolige dager og har prioritert å være tilstede med familie i stedet for å være foran pcen. Det har vært deilig. Rett før jul var jeg så innmari sliten, mens nå etter denne ferien føler jeg meg tilbake på rett spor igjen. Såklart litt trettere enn vanlig – ikke så rart når jeg er i uke 35 og terminen begynner å nærme seg.

Nyttårsforsett kan jeg nesten ikke huske å ha hatt. Jeg legger heller planer for for eksempel to år, og deler disse planene inn i delplaner som må til for å oppnå målet. Men i år har jeg faktisk et nyttårsforsett, og det er å slappe mer av. Det betyr ikke at jeg ikke har ønsker om å utrette mindre, men det betyr at jeg har innsett at det at jeg er nokså ræv til å roe ned hjernen (og noen ganger hjertet) ikke er bra for helsen min, for produktiviteten og kanskje også for humøret – som kan gå utover andre.

Jon og jeg har ikke tv i stuen nå som vi har flyttet. Faktisk har vi ikke bestilt tv-pakke gjennom vår nettleverandør heller, fordi vi ser såpass sjeldent på tv. Nå har vi plassert tvn vår i kjellerstuen, og den kan kobles opp mot pc for eksempel. En positiv ting med å ikke ha tv i stuen, er at man ofte møblerer rundt tvn. Den er liksom hovedelementet i rommet. Nå slipper vi det, og stuen ser bedre ut enn om vi skulle hatt en skjerm på veggen. En annen ting er at tv kan være en tidstyv. Jon og jeg har aldri sett mye på tv sammen, jeg er heller ikke vokst opp med at tvn er på annet enn til barnetv, nyheter og hyggeprogrammer i helgene. Slik vil jeg at Mini skal vokse opp også. Men poenget med å nevne at vi ikke har tv er at tvn fungerer for mange som avslapning. Slappe av foran tvn liksom. Vi har jo aldri tid til å se på tv, tenker vi. Men jeg bruker ipaden min mye og jeg sitter mye foran pcen og roter rundt på nett. Slik sløsetid skal jeg redusere og heller stirre tomt ut i luften, jobbe med mobilitet eller lese en bok. Heller slappe av enn å sløse tid på nett, altså.

Jon og jeg hadde den første helgen i året på spahotell, bare vi to. Mini var hos sine fine besteforeldre. Veldig deilig å ligge i varmebasseng, ta dampbadstu, få massasje, lese bok og spise mat!  Og ikke minst fikk vi trent to dager på rad! Kick-start på nyttårsforsettet mitt. Under er selfie fra gårsdagens økt. Gravidmagen er godt synlig, jeg synes det er så koselig. Inmari fornøyd med barfotskoene fra vivo, forresten!
gym2

Husk at helse er mer enn hva vi spiser og ikke spiser. Å slappe av, droppe en treningsøkt, sove litt ekstra en dag og ikke gjøre noe produktivt kan også være gunstig for helsen. Det er derfor jeg er skeptisk til strenge treningsregimer, for eksempel. Å lytte til kroppen sin er viktigere enn å poste quotes på insta ala en dag uten trening er en dag uten mening/du angrer aldri på en treningsøkt.

Og nå skal jeg slappe litt av!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!