samarbeid

Det har etter hvert blitt lett å finne barfotsko for sommeren. Alle de vanlige merkene lager flate treningssko eller hverdagssko. Hvis man bare er ute etter noe flatt uten hel fungerer også converse og flere andre «vanlige» sko selv om de kanskje er litt stivere, tyngre eller smalere enn typiske barfotsko. På høsten og vinteren er det derimot vanskeligere. Det finnes knapt boots som er flate. Alle har hevet hel, og alle er ganske stive og tunge. For menn vil jeg hevde at det nesten ikke finnes flate alternativer, i hvert fall ikke lett tilgjengelig i Norge. Det var derfor jeg gjerne ville prøve Vivobarefoot sin Scott støvel.

Scott er kanskje de mest vintervennlige støvlene fra Vivobarefoot. De er laget av skinn og vokset kanvas. Kanvasdelen har thinsulate-materiale på innsiden for ekstra isolering. Støvelen er bred foran med god plass til tærne. Sålen er 4mm tykk og helt flat. Den er tynn nok til at man virkelig kjenner underlaget. Det er litt uvant å kjenne alle småsteinene man tråkker på. På asfalt merker jeg at jeg ikke bare kan trampe avgårde som jeg gjør i andre boots. Her har jeg så lite demping at jeg må gå mykere med litt kortere skritt.

Vivobarefoot Scott

Vivobarefoot skoene er kjent for å være litt store i størrelsene. Jeg prøvde først 44 som er min vanlige størrelse, men jeg synes de ble for brede og lange. 43 passer ganske perfekt. De eneste andre skoene jeg bruker i størrelse 43 er fivefingers. Så hvis du har erfaring med fivefingers så vil jeg anbefale og sjekke størrelsen på de og velge samme størrelse i Vivo.

Jeg synes støvlene ser bra ut selv om den brede flate fronten gir de et litt «alternativt» utseende. Min arbeidsplass er casual nok til at jeg kan bruke de på kontoret, men jeg tror jeg hadde droppet de til kundemøter. Da ville jeg heller funnet frem mine 1000 mile boots fra Redwing eller vanlige pensko.

Vivobarefoot Scott

For meg som er notorisk kald på beina funker ikke Scott som vinterstøvel. Med så tynn såle og uten noe foring blir dette for kaldt. Et alternativ kunne vært å gå opp en størrelse og bruke tykke ullsokker. For meg er nok disse støvlene bedre egnet på høsten og våren når det er vått men ikke så kaldt. Jeg legger de nok bort når vinteren virkelig setter inn og finner de frem igjen på vårparten. Utelukker heller ikke at jeg kommer til å bruke de som regnstøvler på sommeren. Selv om Vivobarefoot internasjonalt kaller disse skoene for winterproof så anbefaler Vivobarefoot Norge de mer for høstvær. Det er mer passende for norske forhold. For de som ikke fryser like mye på beina som meg og som pleier å gå i tynne sko eller støvler på vinteren funker nok Scott støvlene bra gjennom vinteren siden de er vanntette og sålen gir ok grep på snø og is.

Vivobarefoot har også en fjellstøvel de kaller Tracker. Den har en grovere såle og er litt røffere en Scott støvelen. Den ser også ut som et alternativ for litt høst-/vinterbruk selv om de ikke markedsføres som det.

NB: Nå har Vivobrands salg på sko og andre varer! 20 – 70 prosent. Les om Saras vinterstøvler her, som jeg ser henne går med hver dag nå. De er varmere enn mine siden de er foret, og Sara sier de gir et godt grep på snø og is.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!