Jeg tror det har vært synlig på instagram de siste ukene at jeg har hatt en forkjærlighet for grønn smoothie. Jeg kunne nesten ha postet bilde av et glass med noe grønt i hver dag. Men før jeg deler oppskriften må jeg si sorry for sporadisk oppdatering. Nei, jeg har ikke født. Mini kom på overtid, så jeg har fortsatt noen uker å ruge på. Ventetid er skikkelig booooring selvom jeg er flink til å holde meg bissi. Men på en annen side er ventetid også ganske magisk, for jeg nyter siste tiden som enbarnsmamma og koser meg med Mini mest mulig.

Nå er ikke dette en veldig personlig blogg, så da blir det mindre å skrive om i denne perioden hvor jeg, naturlig nok, har et særs internt fokus (hei, magefokus og hjem). Jeg kunne skrevet om maling av møbler, Mini- og mammadager eller kafeturer i Oslo, eller dagens gravidantrekk, eller hvor glad jeg ble i går av å lese spalten slik lever vi nå i DN lørdag for skribenten nevnte Bronski Beat, eller at jeg hver lørdag gleder meg til å lese restaurantanmeldelsen og Audun Vinger sine plateanmeldelser i samme magasin, men det passer ikke helt inn på bloggen.

En næringsrik smoothie, derimot, det hører hjemme her på bloggen. Jeg foretrekker som dere vet å spise, ikke drikke, mat, men i perioder har man diller. Hovedsaklig lager jeg denne til dager jeg er på farten. Sammen med noen mandler og kokoschips er det et flott på farten-måltid. Den er så tykk at jeg må huske en teskje. Mini liker smoothien, uten at det nødvendigvis betyr at smoothien er såkalt barnevennlig, for hun liker det aller meste av voksenmat og har aldri fått mat tilpasset barn i hele sitt liv.

Favorittsmoothie

  • 1 pakke kokosmelk (helst kjøleskapskald for en kald smoothie)
  • 1/2 banan eller en 1/2 pære (kan sløyfes, eller bruke mer frukt, ettersom hva du foretrekker)
  • Et par gode never grønnkål
  • 2 cm ingefær, finrevet
  • 1 avokado
  • Saften av en sitron

Ha alt i en blender og la det stå til. Den blir tykk og god, så om du ønsker en tynnere smoothie må du tilsette mer væske, eller ha i mindre grønnkål eller avokado.
smoothietulipan

PS: vet oppskriften likner på en grønn smoothie jeg postet for en tid tilbake, men siden oppskriftene ikke er helt like og det er denne versjonen jeg har hatt dille på den siste tiden postet jeg denne også.

Så får dere bare holde ut med eventuelle sporadiske oppdateringer mens vi venter på at Lillesøster skal komme til verden.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!