Lillesøster ligger i bæresjal og sover på brystet mitt og jeg har plassert meg selv i sofaen med macen på fanget. Ikke verst. Nå har jeg vært på beina i noen dager. Det er fantastisk. Det er så sant som det er sagt at helse er noe man setter pris på når man mister den. Som syk gledet jeg meg nesten aller mest til å leke med Mini igjen. Å være sofamamma er ikke så ålreit. Barseltid og å være syk er heller ikke optimalt. De tre ukene Lillesøster har levd har vært strevsomme, men likevel egentlig mest fine. Heldigvis kom mamma fra Tyskland i halvannen uke og hjalp til. Og jeg må si det er utrolig koselig med en liten paleobaby i huset!

Som dere vet, er vi veldig glade i å lage kraftbaserte supper. Hver gang vi har helstekt en stangekylling lager vi kraft, som enten blir til næringsrik gryte eller til suppe. De siste månedene har vi hatt suppe ukentlig. Mini elsker suppe. Mest fordi hun forbinder suppe med bacon, tror jeg. I dag skal vi ha suppe til middag, sier jeg. Beikeen? sier Mini. Så da blir det suppe med bacon som garnityr.

Ertesuppe er latterlig enkelt, latterlig billig og latterlig godt. En pakke med frosne erter på rema1000 tror jeg koster rundt en tier. Kraft er heller ikke særlig dyr ingrediens, noe som gjør ertesuppe til næringsrik budsjettmat. Det kan vi like! Da kan vi a) spare de penga, feks i fond, b) bruke pengene på noen skikkelig gode råvarer, eller c) bruke pengene på noe helt annet.

Ertesuppe

  • Kraft, feks kyllingkraft. Tror vi pleier å ha i overkant av en liter, men det varierer jo
  • Et par gulerøtter
  • En stor pose frosne erter
  • En halv løk
  • Salt og pepper etter smak

Skjær opp løk og gulerøtter i passende biter. Kok det mørt i kraften. Tilsett erter. Når ertene er varme, bruker du en stavmikser til å få en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.

Serveres med beikeen og kanskje et egg eller to.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!