Åh, i går hadde vi så god middag! I perioder er jeg matlei. Hverdagsmaten blir ofte variasjoner av det samme. Heldigvis har vi en del kokebøker hjemme. Det finnes jo flust av matbloggere også, men jeg liker så godt å bla i en bok og titte på bilder og lese oppskrift. Mini er med innimellom og blar. Kado, sier hun til et bilde av avokado. Eller når hun ser egg: eggejoje. Alt av egg er eggejoje. Nok om det. Anne Kath ga i fjor ut en kokebok og husmorbok på samme forlag som boken min er gitt ut på – Kagge. Derfor har jeg boken hjemme. Den er absolutt ikke paleo, men med litt trening er det lett å endre oppskrifter. Om ikke oppskriftene lar seg endre kan man la seg inspirere. Jeg liker boken hennes Latterlig enkelt, latterlig godt, fordi hun har små fortellinger til hver oppskrift og innimellom oppskriftene i tillegg til tips’n’triks. Også sparker hun litt hit og dit, blant annet til sånne som meg som ikke bruker vanlig deodorant eller til kvinner som går i fargerike flagrende gevanter. Dessuten må jeg si at hun er jærskla snasen på håret og med de brillene, ass. Nesten så jeg blir blond. Bare nesten. Vel, nok om det også.
org_Anne-Kat_forside_STOR1

Estragonsausen fant vi oppskrift på i nevnte bok. Den inneholder kremfløte, noe jeg vanligvis ville sett gjennom fingrene med, men Lillesøster virker å bli litt magevond av melk og jeg foretrekker en kveld uten grining. I stedet for kremfløte brukte vi kokosmelk, bare i mindre mengde. Vi hadde litt hvitvin i fryseren og til resten av væsken i oppskriften brukte vi kalkunkraft fra nyttårskalkunen vår.

Som tilbehør hadde vi ovnsstekte småpoteter, sopp og grønne bønner. Kyllingen er fra Stange og ble helstekt. Ergo er det kun sausen du får oppskrift på her. Og jeg må si – lag denne i helgen! Supergod saus. Mini elsker alt som heter saus, også denne som har karakteristisk estragonsmak. Det er jeg fornøyd med. Hun dypper biter i saus og smatter fornøyd.

Kremet estragonsaus

  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 3 sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/2 dl hvitvin
  • 1 dl kokosmelk
  • Ca 1 dl kraft
  • 2 ss dijonsennep
  • Ca 4 ss hakket frisk estragon
  • Sitronsaft

Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk og stek myk i blanding av smør og olje. Så har du i hvitvin og lar det småputre i et par minutter. Tilsett resten bortsett fra sitron og kok opp til det tykner mens du rører om. Smak til med sitron. Nyt!
IMG_4072

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!