Kraftbaserte supper er næringsrike og dermed supersunne. Denne tomatsuppen er også veldig enkel å lage.

Flere av kommentarene i påskekonkurransen nevnte kraftbasert tomatsuppe som en rett som burde testes. Vi hadde faktisk på planen å lage det. Før i tiden, da jeg var student, lagde jeg min egen tomatsuppe etter oppskrift fra min bestekompis. Masse tomater, løk, creme fraiche, den slo aldri feil. Nå ville vi lage en kraftbasert tomatsuppe uten melkeprodukter.

Tomatsuppe kan være inmari godt, og det kan være inmari kjipt. Toros tomatsuppe er jo ikke veldig godt, sånn egentlig. (Det er hva man kan kalle for matliknende substans, kanskje). Denne tomatsuppen er fyldig og fordi den er basert på kraft er den også mettende. Vi kokte masse egg og hadde til, selvfølgelig. Ofte har tomatsupper og tomatsauser tilsatt sukker, for å balansere smaken. I stedet for sukker hadde vi noen gulerøtter i suppen, slik at sødmen fra gulerøttene gjorde suppen mindre bitter.

Det var første gang Mini har fått tomatsuppe. Hun spiste godt selvom hun er inne i en periode nå det kan virke som hun lever av luft og kaldt vann. Vi hadde også en venninne og hennes halvannet år gamle sønn på besøk, som visstnok ikke liker tomatretter. Han spiste også godt.

Suppen tar ikke lang tid å lage, men kan med fordel stå og godgjøre seg på lav varme i noen timer.

Mettende tomatsuppe

  • 5 – 7 dl kraft (vi brukte kyllingkraft)
  • 4 bokser økologiske hakkede tomater (vi kjøper våre på rema1000)
  • 2 gulerøtter
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Finhakket rosmarin om du ønsker
  • Salt og pepper etter smak

Tilsett tomatene oppi kraften. Skrell gulerøtter og løk, skjær dem i passe biter og ha oppi. Tilsett krydder. Bruk gjerne stavmikser for en helt jevn suppe. Spis med masse egg!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!