Hva inneholder kjøleskapet til en paleofamilie? Hint: ikke bare paleomatvarer!

I går hadde jeg handledag hvilket innebærer et ganske fullt kjøleskap. Da vi kjøpte nytt kjøkken fra ikea i vår nye kåk var det viktig for oss å ha et så stort kjøleskap som mulig, så vi kjøpte det største ikea har. Det er kun kjøleskap, ergo ikke innebygget eller med fryser. Ved siden av kjøleskapet har vi en liten fryser, slik at vi har feks frosne bær og ferdige middager raskt for hånden når vi trenger det. Kjøtt etc har vi i en fryser i kjelleren. Men nok om det. Jeg tenkte det kunne være interessant å dele hva vi har i kjøleskapet! Selv synes jeg det er kjempegøy å snoke i andres kjøleskap.

Vi har ikke fjernet noen matvarer eller tilført noen for syns skyld, bare så det er sagt.
DSC_1262

Kjøleskapsdøren
DSC_1264

Øverste hylle: Vitamin D-piller, som jeg tar hver morgen. Jalapenos, som jeg har kjøpt til taco en gang men fremdeles ikke har åpnet. Omega3, som jeg tar hver morgen sammen med d-vitaminet. En nesten tom flaske med noe greier fra Olivier&co. En spray jeg brukte såvidt da jeg hadde brystbetennelse da Lillesøster var bitteliten, for å øke utdrivingseffekten fra puppen. Brukte den et par ganger, usikker på effekten. Tilslutt et par flasker med eteriske oljer. I fjor laget jeg min egen myggspray blant annet.

Nest øverste hylle: Kapers, som mamma har kjøpt. Jeg glemmer å bruke dem. Mini slukte kapers sist vi hadde det i en rett, så jeg burde vel servere det snart igjen. Hvitløk, og en pose med en daddel i. Fermentert fiskeleverolje som Mini får en teskje av så ofte vi husker. Worcestersaus. En eller annen hippiemikstur jeg har bestilt i et svakt øyeblikk på nettet men aldri brukt og ikke vet jeg helt hva det er heller. Tyttebærsyltetøy fra nyttårsaften. Vedder på at den har fått mugg på seg nå. Burde sjekke det, egentlig.

DSC_1262

Nest nederste hylle: H-melk som Jon drikker og har i kaffen sin. Jeg er for øyeblikket uten melk pga Lillesøster, men liker godt kaffe med en slant melk i vanligvis. Kefir, som Mini drikker. Sennep og to økologiske ketsjuper. Usikker på hvorfor vi har to, egentlig, når vi aldri bruker ketsjup. Den ene ble i alle fall kjøpt inn til Mini sin bursdagsfeiring forleden, hvor vi blant annet serverte wienerpølser fra grøstad gris. Fish sauce, den bruker Jon i et eller annet. Lønnesirup, kjøpt i forbindelse med julesnacks jeg lagde. Sjeldent brukt ellers.

Nederste hylle: Kulturmjølk, til Mini. Veksler mellom kefir og kulturmelk. En stund lagde jeg egen kefir, skal komme i gang med det ganske snart. To økologiske h-melker. Fermentert soyasaus, jeg bruker den i en snadderoppskrift som kommer snart på le blog. Heinekenøl til Jon. Min vin står i kjelleren. Heineken inneholder visst lite gluten i forhold til annen øl.

Selve kjøleskapet

DSC_1263

Øverste hylle, altså flaskehyllen: Pakke med chili og pakke med druer. Chili bruker jeg nesten daglig. Mini elsker druer, og Jon spiser druer med ost.

Øverste ordentlige hylle: Tacosaus, vi lager nemlig ikke alltid egen tacosaus. Jeg har det som tilbehør i perioder til eggerøre, avokado og salat til frokost, eller som tilbehør til taco, når vi har det. Sennep, sjeldent brukt. Husker ikke helt hvorfor vi har det. Jeg er i perioder glad i sennep, så har vel kjøpt den i en sennepsperiode. Skål med flere eggeplommer i. Jon har vel brukt eggehvitter til noe, turbar tipper jeg. (Herremin jeg elsker turbar, Mini også!) Oppå skålen: en pose med økologisk kyllinglever fra Holte. Jeg forsker på en leverpateoppskrift som snart skal deles på bloggen. Jeg elsker supermaten lever! Smør og kokosmelken jeg foretrekker å bruke. En slik kokosmelk går med i smoothien jeg har dilla på om dagen. Tre pakker med bacon. Jeg veeet jeg veet, ikke økologisk etc etc, men sånn er det. Oppå bacon: ingefær.

Hylle nr 2 ovenfra: Div yoghurt til Jon, hans foretrukne kveldsmat. Seterrømme. En skål med valnøttpesto i, som jeg lagde som tilbehør til koteletter her om dagen. Jarlsbergost, som Jon og Mini spiser.

Hylle nr 3 ovenfra: Wienerpølser fra grøstad. Vi har en liten forsinket vennebursdagsfeiring for Mini til helgen, og skal servere kvalitetswienere da. Kjøpt inn litt tidlig i frykt for at de var tomme, som de var dagen før familiefeiringen, og vi måtte sende svigermor ut på leting om morgenen. Kred til oss, altså. Bak i en bolle er det kyllingkraft. I de to beholderne med blått lokk er det henholdsvis tomater fra burgermiddag på lørdag, som jeg kastet nå nettopp, og guacamolerester. I glassbeholderen er det leverpate.

DSC_1261

Hylle nr 4 ovenfra: Bak en eske med et mislykket forsøk på smørkrem med kokosnøttsukker. Usikker på hvorfor jeg ikke har kastet den, men jaja. To avokadopakker. Ergrer meg over at pakkene med avokado er billigere enn å kjøpe avokado en og en. Blir så himla mye unødig søppel! Hører dere, bama?! Det samme gjelder med mangoene dere selger. Fisk, til middag i dag. Dessverre fant jeg ikke økologisk laks på Rema1000 da jeg handlet så det ble oppdrett. Det er jeg ikke så happy med. Etterspurte økologiske laksen til de som jobber på remaen, håper de tar det inn fort som f. Stangekylling, som skal bli til kylling med paleosataysaus. Blir det godt, kommer oppskrift på blogg.

Hylle over grønnsaksskuffene: Småpoteter. Småpoteter er så himla godt. Mm. Økologiske gulerøtter. Kjøper kun økogulerøtter, synes det smaker bedre. Jeg liker godt å ta en eller to gulerøtter og spise. Boks med squashlapper, som oppskrift også kommer på blogg snart. Digg, ass. Mini sin matpakke til dagen etter.

Grønnsaksskuff nr 1: Paprika, salatblandinger, spinat, sjalottløk, småtomat, fennikel, agurk, rødbete, sitron, selleri.

Grønnsaksskuff nr 2: Mer økogulerøtter, søtpoteter og en brokkoli.

Tror det var det! Egg har vi forresten på kjøkkenbenken og i kjelleren, og frukt og de avokadoene jeg skal bruke den eller påfølgende dag på kjøkkenbenken.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!