Squashlapper er utrolig godt, enkelt og sunt! Jeg har spist disse til frokost og til lunsj, som en del av et større måltid. Jeg har for eksempel en salat til med masse avocado i, for å få i meg nok fett til å bli mett.

Jeg fant oppskriften i boken Kjernesunt av Julie Chiku, men du kan også finne originaloppskriften på godt.no. I Julie sin oppskrift bruker hun havremel, som hun lager fra havregryn. Vi har ikke havregryn i hus, så jeg har forsket litt på hvilke melkombinasjoner som funker best. Jeg har prøvd kokosmel, mandelmel og en blanding av begge, men kom frem til at mandelmel alene samt med litt mer egg enn Julie sin oppskrift gir best resultat.
20150409_084736

Squashlapper

  • 2 squash
  • 3 egg
  • 3 ss mandelmel
  • 2 sjalottløk
  • 1/2 – 1 chili (spørs hvor tøff du er)
  • 1 kvast persille
  • Salt og pepper

Rasp squashen på et rivjern. Ha all squashen over en sil og la det renne av seg en liten stund. Klem så ut vannet av squashen ved å ta squahs i hånden og klemme hardt. Du vil bli overrasket over hvor mye grønt vann som kan komme ut av to squasher! (Dette er forøvrig en fin aktivitet å gjøre med kids også. Mini klemte og koste seg).

Bland inn egg, mandelmel, finhakket sjalottløk, chili og persille, samt salt og pepper i squashen før du steker små lapper i stekepannen på medium varme.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!