Trening med kettlebells og egen kroppsvekt er det som får meg sterkere og i bedre form etter fødsel.

Bakgrunn
Jeg er helt elendig til å føre treningsdagbok. Treningsdagbok er nyttig av flere grunner, blant annet for å se hvordan man trente før og for eksempel hvor tungt man løftet. For min del skulle jeg ønske at jeg førte litt mer dagbok etter forrige graviditet slik at jeg kunne fått inspo og tips til denne gangen. Jeg begynte å føre dagbok de første ukene nå, men det har dabbet av. Å jevnlig skrive hva jeg trener her på bloggen håper jeg kan bidra til at jeg blir jeg bedre til å føre hva jeg har trent – og forhåpentligvis er det interessant for dere å lese også!

Jeg trener hjemme og før vi har fått garasjegymmet på plass er det kun med kroppsvekt og kettlebells. Alle øktene er kjappe grunnet bebis. Jeg trener foreløpig etter innfallsmetoden: hva jeg har lyst til å gjøre den dagen gjelder. Og så får jeg litt dilla, noe som dere sikkert ser. Nå om dagen liker jeg snatching.

Som nevnt i en tidligere post trener jeg ikke på maks. Jeg bygger meg opp sakte. Lillesøster er 10 uker og sover godt om natten, men spiser selvfølgelig flere ganger nattestid, så jeg er aldri helt uthvilt. Derav mindre mulighet til restitusjon og derfor lavere volum enn hva jeg egentlig vil. Men – jeg er i ferd med å øke nå fremover.

Saras husmortrim uke 17 og mandag uke 18

Mandag uke 18:

  • Kettlebell 12 kilo. Tre runder av fem snatch og fem goblet squats på hver side, uten pause.
  • Kettlebell 8 kilo. Stige: 1/2 – 2/4 – 3/6 – 3/6 – 2/4 -1/2 av bicep curl og strikt skulderpress – på et ben. Bra for balansen og for kjernemuskulaturen.
  • 20 armhevinger i trapp – 10 hip lifts (14 kg) – 15 armhevinger – 15 hip lifts – 10 armhevinger – 20 hiplifts

Søndag uke 17:

  • Kettlebell 8 kilo. Fem runder av fem snatch og fem goblet squats på hver side, uten pause.
  • Kettlebell 8 kilo. Stige: 1/2 – 2/4 – 3/6 – 3/6 – 2/4 -1/2 av bicep curl og strikt skulderpress – på et ben. Bra for balansen og for kjernemuskulaturen.

Fredag uke 17:

  • 20 minutter amrap i rolig tempo av 15 kettlebellswings (14 kg), 5 goblet squat (8 kg) og 1 bicep curl + 2 strikte skulderpress på hver side (8 kg). 16 runder.

Torsdag uke 17:

  • Kettlebell 8 kilo. Fem runder av fem snatch og fem goblet squats på hver side, uten pause.
  • Lillesøster våknet, trening ferdig for i dag.

Onsdag uke 17:

  • Gåtur. Det får holde

Tirsdag uke 17:

  • Mammayoga. Mye mamma, litt yoga og veldig koselig.

Det var det! Som dere ser, ikke veldig tungt og ikke høyvolum, men akkurat passe for meg nå.

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!