Det er tid for brennesle! Og da er det tid for brenneslesmoothie – naturens egen supersunne drikke! Brennesle er nemlig veldig sunt: det virker rensende, og inneholder blant annet c-vitamin, kalsium, kalium og jern (dog non-heme, som ikke er så lett for kroppen å ta opp).

  • Tid: 10 minutter + tiden det tar å plukke brennesle
  • Nivå: Enkel
  • Antall: 1 – 2 personer

Ingredienser:

  • En avokodo
  • Kokosmelk
  • 1 – 2 cm ingefær
  • Saften av en sitron
  • 1/2 til en frukt, feks banan
  • En god neve brennesle

Plukk brennesle – husk hansker! Brenneslen bør plukkes når den er 10 – 15 cm høy, som den er nå om dagen, i alle fall rundt Oslo. Skyll brenneslen godt og ta vekk eventuelle insekter. Kok brenneslen i noen minutter. Brenneslen brenner ikke etter dette. Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt. Drikk!
DSC_1374

Som du kanskje kjenner igjen er dette min favorittsmoothie, men jeg har byttet ut spinaten med brennesle. Det vil si at du kan tilsette brennesle i hvilkensomhelst smoothie du ønsker – den gir ingen smak bare en god dose med sunnhet. Brennesle er nemlig veldig sunt: det virker rensende, og inneholder blant annet c-vitamin, kalsium, kalium og jern (dog non-heme, som ikke er så lett for kroppen å ta opp).

På barneskolen hadde vi en lærerinne som het Astrid i koken. Koken var altså heimkunnskap. Astrid var bred og kort og streng og jeg var litt redd henne. Av henne lærte jeg vaskerekkefølgen: glassbestikkogblankefatarbeidsredskaper (og så husker jeg ikke mer). Og av henne lærte jeg å lage brenneslesuppe – oppskrift kommer i nær fremtid!

Inntil det bør du komme deg ut i skogen i helgen og plukke en bærepose med brennesle.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!