Denne lakseretten er enkel å lage, smakfull – og fisken går ned på høykant (nesten) hos Mini som egentlig ikke er så fan av fisk.

Tid: 20 min ca

Nivå: Enkel minus

Antall: 2 – 3 personer

Ingredienser:

  • Laks, 4 – 6 fileter, helst økologisk eller vill
  • 0.5 dl tamari eller 0,75 dl coconut aminos
  • 1/4 chili
  • 2 cm fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 lime
  • Litt honning eller lønnesirup
  • Litt sesamfrø
  • Smør eller kokosfett eller ghee til steking

Finhakk chilien og hvitløken, rasp ingefæren. Ha dette i tamarien/coconut aminos, og smak til med honning/lønnesirup og lime. Bland inn litt sesamfrø til sist.

Stek fisken lett på begge sider. Hell over sausen og la det steke seg ferdig under lokk på lav varme.

Som tilbehør har vi hatt stekt nykål og grønne bønner og vi har hatt hvit ris (Jon spiser, jeg er ikke så fan).

Jeg fant oppskriften på Trines matblogg og har paleofisert den. Jeg spiser ikke soyaprodukter, og da heller ikke soyasaus. Man kan i stedet for soyasaus bruke Coconut aminos. Det har jeg tidligere kjøpt på iherb. Jeg har også brukt tamari et par ganger i denne retten. Tamari er fermentert soyasaus med lite eller ikkeno gluten. Den har en mye fyldigere smak enn soyasaus, så ikke erstatt 1:1 som du kan gjøre med coconut aminos. Tamarien jeg bruker er Helios sin, kjøpt i vanlig helsekost. Det er fremdeles ikke strikt paleo men jeg reagerer ikke på det og spiser det så sjeldent at tamari er ok for meg.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!