I perioder har jeg følt at tiden ikke er min. Nå prøver jeg å ta tiden tilbake.

Lillesøster har nettopp blitt tre måneder. Å ha to barn er superduperfantastiskfint og de gjør meg lykkelig hver dag. Men å ha to små barn gjør at jeg ikke har så mye tid, og heller ikke kontroll over min tid. Det kan stresse meg noe voldsomt. Og stress er ikke bra for humøret eller kjæresterollen eller mammarollen. Det er heller ikke bra for helsen. I boken min skrev jeg dette om stress:

«En måte å se for seg helsen din på, kan være en bankkonto. Spiser du sunt og sover nok, legger du av en slant penger hver dag. For mye stress, derimot, er som et konstant hull i sparegrisen din.»

Derfor har jeg den siste tiden prøvd å ta visse grep. Jeg har innsett at med to barn får jeg gjort mindre enn hva jeg har lyst til – akkurat nå. Jeg prøver å lage prioriteringene så spesifikke som mulig. Det gjør de enklere å gjennomføre og å få til en rutine. I stedet for å si «jeg skal legge meg tidligere» er det bedre å si: «jeg skal være i seng til kl 22.» Dette er mine prioriteringer:

 • Kun kaffe om morgenen. Det funker ikke alltid. Jeg er inmari glad i kaffe på ettermiddagen! De kveldene jeg vet jeg må være litt ekstra oppe kan jeg ta en slant. Men å ha det på agendaen har gjort at jeg drikker mindre kaffe på ettermiddagen, og det er bra.
 • Fortsette å trene på 60 – 80 prosent. På den måten bryter jeg ikke ned kroppen unødig. Og frykt ikke – jeg har blitt sterkere og smidigere ved å trene på denne måten, man behøver ikke knuse seg selv hele tiden.
 • Prioritere søvn. Heldigvis ammer Lillesøster ganske lite på natten nå slik at jeg sover godt. Rundt kl 22 bør jeg være i seng.
 • Prioritere venner. De blir altfor mye nedprioritert. Torsdager, fredager og helger er satt av til dette.
 • Ha en dag i uken som er jobbehellig. Mandager er avsatt til dette og da gjør jeg ingen avtaler eller andre planer. Inkludert husdrifting – det får skje andre dager.
 • I stedet for å sjekke insta og ymse nettsider til stadighet har jeg begynt å lese bøker på ipaden med kindle-appen. Det har gjort at jeg nettopp har lest ferdig en bok og er halveis i en nye en (skal skrive om begge på bloggen senere!). Det har også gjort at jeg fyller hjernen min med noe nyttig. Nettsideskrolling innebærer ofte mye ræl som jeg ikke trenger å bruke hjernekapasitet på.
 • Jeg har kuttet ut å lese blogger jeg var «avhengig» av tidligere, men som irriterte meg til stadighet. Regner med at ikke bare jeg har den uvanen?
 • Jeg prøver å minimere skjermtid på kvelden (vanskelig, siden dette ofte kan være min jobbetid. Nå er det etter leggetid og jeg sitter foran macen…)
 • Ha en lang gåtur utendørs i uken.
 • Jeg har begynt på yoga. En gang i uken er det mammayoga. Jeg skal fortsette når det kurset er ferdig.
 • Utsette foredrag jeg ønsket å holde til høsten, og utsette et par prosjekter til høsten.
 • Og så jobber med å endre de tingene jeg kan gjøre noe med, og å ikke bry meg om de tingene jeg ikke kan gjøre noe med.

For mange av oss er det nok slik at hvis vi ikke legger lek inn på agendaen, så skjer det ikke. Det er jo nemlig alltid noe som må gjøres! Vaske klær, vanne blomster, skrive den rapporten, lese de mailene, etc. Men for meg funker det ganske godt å ha lek/hobbyer satt av i timeplanen, for det sikrer i større grad at jeg gjennomfører den. Jeg vet om par som har sex skrevet inn i timeplanen deres, slik at det faktisk skjer (det burde kanskje være merket som privat event i outlooken?).

Det hadde vært spennende med noen tanker i kommentarfeltet: hva gjør du for å balansere livet ditt? Har du opplevd noen gang å «gå på veggen» og i tilfelle hvorfor og hva gjorde du da? Hvordan organiserer du tiden din? Eller andre tanker?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!