Hagen vår får hjelp av to hagebøker. (Men jeg ønsker meg at forfatterne kunne hjulpet oss i virkeligheten også!)

Jeg liker ikke så godt å sette igang med ting uten å ha lest meg opp på forhånd. Gammel akademisk skade, det der. Derfor har vi noen bøker om hager og sånn som jeg er såpass fornøyd med at jeg vil anbefale videre.

Den første er fra samme forlag som jeg er på, og samme redaktør. Ikke rart boken er fin! Vakkert og spiselig i krukker og potter heter den, og tar for seg nettopp spiselige vekster til hagebruk. Jeg vil nemlig kun ha planter jeg kan spise, det være seg urter og blomster. Forfatteren Tonje Bergh viser sammensetninger av planter som har behov for samme jord, vann og gjødsling og som ser dekorative ut sammen. Jeg har kjøpt mange av hennes tips og skal plante store krukker slik som hun anbefaler. Deilig å ikke måtte finne opp kruttet! Om noen måneder kan jeg servere en salat med ringblomst som pynt, for eksempel. Boken funker også for de som har ei pittelita balkong. Les de første sidene av boken her!
org_VAKKERTOGSPISELIG_forside

Den andre boken heter Kjøkkenhage og er skrevet av Kirsty McKinnon. Den er omfattende men enkel å lese og handler om økologisk dyrking for norsk klima. Urter, frukt, grønnsaker, bær, gressplen, gjødsling, plantervern, kompostering … Som du skjønner, en virkelig god bok for newbies som oss.
kjøkkenhage

Forøvrig funker det godt med spinat i vår kjøkkenhage, mens feltsalat ser det ut til at vi må fortsette å kjøpe i butikken … På bildet øverst er det kålrot foran og spinat i midten. En hageoppdatering kommer snart!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!