I over en uke har vi vært så heldige å låne en Nissan Leaf av Nissan. Det har vært supert å kjøre miljøvennlig, og både Jon og jeg benyttet friheten som to biler gir.


Ut juni går Mini i en barnehage som er nesten en mil unna. Det betyr kjøring til og fra barnehage to ganger daglig. Det innebærer også at jeg i permisjon ikke kan ta lange kjøreturer, for eksempel til familie og venner i Tønsberg, fordi Mini må hentes på ettermiddagen. Uken med to biler har jeg derfor besøkt min mormor i Tønsberg og vært på handletur i Sverige. Jon har vært på vannet et par ganger. Den beste vinden er visstnok rundt tiden Mini skal bli hentet i barnehage, så jeg har hentet i Leaf’en og Jon har kjørt dit vinden blåser med bilen vår for å windsurfe.

DSC_1627
I DN på fredag sto det at familier kjøper elektrisk bil som bil nr to, men ender opp med å bruke elbilen mer enn den vanlige bilen. Det er vår erfaring også. Vi hadde begge barnesetene i Leaf’en og brukte bilen til alle kjøreturer i nærområdet og litt lengre unna – altså til all hverdagsbruk. Til Tønsberg, derimot, brukte jeg vanlige bilen og Jon hadde Leaf’en siden han da hentet i barnehagen på ettermiddagen.

Jeg vet ikke om jeg har sagt det på bloggen, men jeg tok lappen to uker før terminen til lillesøster. Bilerfaring skorter det dermed litt på, men jeg må si at jeg håper jeg er snill nok jente i 2015 til at det er en Leaf under juletreet. Den er utrolig morsom å kjøre, og jeg elsker at den er så stille. Og – såklart – miljøvennlig.

DSC_1622

PS: jeg har fått låne Leaf gratis men innlegget er ikke sponset.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!