I blant er det godt å spise noe man kan ha pålegg på.

Nivå: Enkel

Tid: 10 min prepping + 15 min i ovnen

Mengde: Nesten en hel langpanne

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 100g valnøtter
  • 40g linfrø
  • 40g solsikkefrø
  • 25g chiafrø
  • 25g gresskarkjerner
  • 2-3ss kokosmel
  • en liten klype salt

DSC_1650

Fremgangsmåte:

1. Ha alle nøttene og frøene i den kjøkkenmaskinen du har som er best til finhakking. Vi bruker en liten sak som hører til stavmikseren. Kjør ingrediensene så lenge at de blir så finhakket som du ønsker dem. Hvis du vil være fancy kan du dele opp i to omganger og for eksempel grovhakke linfrøene først og finhakke alt annet etterpå.

DSC_1658

2. Ha de hakkede nøttene og frøene over i en bolle og bland inn eggene med en gaffel. Tilsett en liten klype salt eller mer etter eget ønske. Til slutt har du i kokosmel litt og litt frem til konsistensen blir tørrere men alt fortsatt henger sammen.

3. Legg deigen mellom to ark med bakepapir og kjevle forsiktig ut. Kjevle til deigen er nesten like stor som en langpanne eller kanskje 3mm tykk. Jo tynnere jo bedre nesten.

DSC_1665

4. Ta av det øverste laget med bakepapir og skli deigen over på en langpanne. Sett i ovnen på 170 grader i 15 min.

5. La de ferdige knekkebrødene avkjøle seg litt før du deler de opp i passende biter.

Mini får ofte disse knekkebrødene med seg i barnehagen.  Hjemme spiser hun de med masse smør, ofte med gulost og når jeg har laget det får hun masse hjemmelaget leverpostei på. (Leverposteien spiser hun forøvrig også med skje rett fra boksen). På bildet under ser du med eggesalat som det kommer oppskrift på om få strakser!

DSC_1676

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!