Hva passer vel bedre om sommeren enn eggesalat til frokost, lunsj eller i piknik-kurven?

Nivå: Enkel

Tid: 15 min max

Ingredienser:

  • Hjemmelaget majones: eggeplomme, nøytral olje (makademianøtt, mct-olje, avokadoolje eller mild olivenolje), sennepspulver, salt, sitronsaft.
  • Egg
  • Vårløk eller gressløk
  • Salt og pepper til smak

DSC_1696

Fremgangsmåte:

Lag majones. Husk at alle ingrediensene bør være romtempererte, så ta ut eventuelle kjøleskapsingredienser et par timer i forkant.

Kok egg. Avkjøl og del i små biter.

Hakk gressløk og/eller vårløk. I denne versjonen bruker jeg gressløk fra hagen.

Bland sammen majones, egg og ønsket løk og smak til med salt, eventuelt litt pepper.

Ønsket antall mengde kommer an på hvor mange egg du koker og hvor mye majones du lager. Majones laget av en eggeplomme holder til ca tre egg.

Eggesalat er perfekt mat å ha med på piknik nå i sommer! Spis gjerne sammmen med knekkebrød.

DSC_1712

PS: kjøp gjerne økologiske egg. De har bedre fettsyresammensetning enn konvensjonelle egg, dessuten har hønene et bedre liv. Egg er dessuten den komplette matvaren, med unntak av vitamin C. Spis derfor gjerne en paprika, appelsin eller litt lever (ja, for lever inneholder c-vitamin) sammen med egg. Egg er dessuten supermat for de som ønsker å bli gravide, er gravide og som første mat når bebisen begynner med fast føde – fullt av sunt fett, kolesterol, kolin og a-, e- og d-vitaminer. Spis egg!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!