Akkurat som jeg er ganske nøye på hva jeg spiser og drikker, er jeg ganske nøye på hva jeg bruker av ansikts- og kroppsprodukter.

Jeg har gradvis gått over til økologiske og skånsomme produkter de siste årene. Det største skiftet skjedde da jeg ble gravid med Mini for tre år siden. Huden er vårt største organ og kroppen får i seg hva vi velger å bruke på huden vår, så for Mini sin skyld begynte jeg å bruke mer og mer økologiske produkter.

Som dere ser under, er jeg foreløpig ikke helt konsekvent. Jeg liker å bruke opp ting i stedet for å kaste det. Det aller meste jeg kjøper nytt er økologisk.

Sminke

Sminke er nok mit «dårligste» punkt. Jeg kaster ikke hva jeg har for å kjøpe nytt og jeg kjøper ny sminke nokså sjeldent. Jeg er glad i mac, så foundation og litt småtteri er derfra. Den eneste økologiske øyenskyggen jeg har er fra Lavera. Den liker jeg veldig godt og bruker ofte. Jeg har som mål å hovedsaklig kjøpe økosminke når jeg kjøper nytt, inkludert foundation om jeg finner en jeg liker bedre enn mac sin.

Fuktighet & deodorant

Til ansiktet bruker jeg ofte olje, men nå på sommeren bruker jeg en solkrem som fukt. Jeg har pigmentflekker som har kommet i mine to svangerskap og som ikke ser så fint ut om jeg får for mye sol på fjeset. Om natten bruker jeg olje, som oftest. (Oljen er ikke med på bildet, men jeg bruker acure organics arganolje fra iherb)

Jeg bruker ikke så mye fuktighet til kroppen siden jeg ikke er så tørr. Jeg hadde mye tørrere hud før jeg endret kosthold, og vet at flere har erfart det samme. Jeg bruker Everyday coconut face cream til leggene (selvom det er ansiktskrem – bruker den til fjeset nå og da også) og brukte sheasmør særlig på magen da jeg var gravid. Det er helt rent sheasmør som kanskje ikke har den deiligste duften men som gjør huden veldig, veldig myk. (Det er forøvrig kosthold og ikke kremer/olje som bidrar til å ikke få strekkmerker, forresten).

Jeg kan gå dagesvis uten deodorant og har prøvd ulike deodoranter som ikke inneholder aluminium etc. Noen av disse får meg til stinke hest. Den fra Dr. Hauscha leder foreløpig.
DSC_1732

Solkrem

Jeg smører meg ikke veldig mye med solkrem, bortsett fra på de områdene på kroppen jeg vet jeg har en tendens til å bli rød, nemlig ansikt og bryst. Jeg holder meg heller mer i skyggen og tilpasser kroppen gradvis til solen, i tillegg til å spise litt ekstra vitamin D i dagene før soling. (Har hørt det skal hjelpe). Solkrem inneholder masse rart og å smøre seg inn med for mye solkrem hindrer dessuten kroppens produksjon av vitamin D. Og med tanke på at kroppen kun kan lage vitamin D fra solen de månedene som skyggen er kortere enn deg vil vi ha med så mye vitamin D som mulig nå i sommerhalvåret.

Jeg har nylig kjøpt Coola solkrem og er inmari fornøyd. Skal bestille en til kroppen også. Den er digg å ta på og lukter friskt. Jeg kjøpte den på en norsk nettbutikk men ser de har merket på iherb også.

Forøvrig bruker jeg det som er tilgjengelig til bryst og ansikt om jeg har glemt å ta på, inkludert Declare-solkremen. Jeg fikk den i en goodiebag og har faktisk ikke sjekket om den inneholder masse ræl. Bruker den såpass sjeldent. Ulike oljer har visstnok ulike faktorer, eksempelvis hevdes det at kokosolje har en naturlig faktor på åtte, uten at det er påstander jeg har undersøkt nærmere.
DSC_1715

Tannpleie

Her tester jeg ulike tannkremer. Noen «alternative» tannkremer liker jeg ikke, andre liker jeg godt. Jeg veksler mellom å bruke tannkrem med og uten fluor. Mange liker salttannkremene for eksempel fra Weleda, men de funker ikke for meg. De som er på bildet er de jeg bruker nå og alle er jeg godt fornøyd med.
DSC_1717

Hår

Nå kommer sikkert frisøren min til å kjefte på meg. Hun vil nemlig at jeg skal bruke andre sjampoer enn hva jeg bruker. Siden jeg putter antiøkologiskogsikkertkjempegiftig pudder i håret for at det skal ligge som jeg vil, vasker jeg håret hver dag. Dessuten har jeg kort hår. Derfor kjøper jeg heller billigere økologiske sjampoer. En tid brukte jeg en kokossjampo fra Desert Essence som jeg bestilte på iherb. Den liker jeg godt, men balsamen er ikke bra å få ut av tuben. Nå om dagen bruker jeg honningsjampo fra dr. Organic og Einerlåg balsam, kjøpt på Røtter. I tillegg til nevnte hårpudder bruker jeg noen ganger hårspray. Der er planen å skifte, men først bruker jeg opp den gode gamle elnetten. Sprayer aldri hår med kidsa på badet. Bumble&Bumble skal visstnok gi meg beach-hår.
DSC_1727

Såper

Som regel er såpen ved vasken helt vanlig håndsåpe som vi kjøper i butikken. Jeg brukte en stund såpe fra C Heyerdahl som jeg likte nokså godt og skal kjøpe den igjen når jeg finner den neste gang.

På kroppen bruker jeg som regel såpestykker. De skaper mindre avfall og det funker for meg (og oss, Jon bruker også det). Akkurat nå er det en olivensåpe fra en helsekost borti høgget, men de jeg liker best kjøper jeg på iherb, nemlig fra Nubian Heritage. Liker også godt Dr. Bronner’s. Ikke i såpestykker, men de er utrolig drøye sammenliknet med konvensjonell dusjsåpe.

Neglelakk

Neglelakken min går gradvis over til økologisk, men det er ikke der hovedfokuset mitt er. Jeg har lakket negler to ganger på de fire månedene Lillesøster har vært her. Til sammenlikning lakket jeg vel to ganger i uken før. Det finnes mange fine og milde neglelakker hvis man leter litt på nett eller stikker innom Gimle parfymeri i Oslo. På bildet er det vel bare Butter som er godkjent. Lurer også på om deborah lippmann også er milde. (Og ja, jeg liker rosa negler).
DSC_1718

Parfyme

Med baby bruker jeg ikke parfyme. Både med Mini og nå med Lillesøster ønsker jeg at de skal kjenne lukten av meg, ikke parfyme. Sånn kan det gå – før i tiden hadde jeg et parfymebibliotek på i alle fall syv parfymer og jeg varierte parfyme ut fra hva jeg hadde på meg, dagshumør, hva jeg skulle og årstid. Nå har jeg kun to. Den til høyre er oljebasert og derfor mild og god. Den til venstre er min signaturparfyme som jeg sikkert kommer til å bruke på gamlehjemmet også.
DSC_1724

Kroppsskrubb

Har laget selv, brukt fra body shop, eller kost meg med en sjokoladeskrubb. Tror jeg må bestille den igjen – likte den godt. Hjemmelaget funker vel så bra som kjøpe, og du vet hva den inneholder. Fin venninnegave også! På bloggen til Birgitte Magnussen finner du oppskrifter på naturlig kroppskrubb og mye mer. (Les forøvrig min anmeldelse av boken hennes, Renere Liv, her).

Annet

Håndskrubben fra Rituals er megadeilig. Skikkelig i-land å ha et håndskrubbeprodukt. Den gir myke hender. Magnesiumoljen bruker jeg som magnesiumtilskudd. Det er mye mer effektivt å ta magnesiumbad (med epsom-salt feks) eller spraye på magnesiumolje enn å ta magnesiumpiller. (Bare ikke spray på nybarberte legger …)
DSC_1726

Tips meg gjerne om gode produkter fra de ulike kategoriene, eller fortell hva du selv bruker og hvor du kjøper dine! Sharing is caring.

PS: Ingen av produktene er sponset!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!