Sommermaten kan enkelt være sunn, smakfull og næringsrik. Her har jeg samlet noen av mine beste piknik-oppskrifter som gir god energi på varme og kalde sommerdager.

Jon og jeg har kjøpt oss et stort telt. I fjor campet vi på toppen av Valdresflya, noe som var en selsom opplevelse. Jeg var nygravid, det var iskaldt, jeg hadde tatt med soveposen min som funker best i tyve grader pluss og Mini fikk en tann og ville bare sove oppå meg. I år er vi godværscampere. Teltet er over 180 høyt og har soverom og oppholdsrom. For å teste om teltliv i det hele tatt er noe for en familie med en toåring og en bebis på fire måneder campet vi på en strand i nærheten fredag til lørdag. Bortsett fra at nattamming og sovepose er litt plundrete gikk det bra og om væregudene er på vår side i sommer blir det flere netter i telt. Bildet under viser vårt telt og min venninnes telt. Deres telt er hakket tøffere enn vårt.

DSC_1764

Uansett om man telter eller ei trenger man god mat om sommeren. Og sunn mat slik at man har energi til å nyte sommeren til det fulle! Til teltturen lagde jeg noen retter som er enkle, smakfulle, næringsrike og lette å ha med og å spise på tur. Av kjøtt grillet vi lammekoteletter.

DSC_1751

Brokkolisalat

Brokkolisalat er supert tilbehør, men funker også som en lett lunsj. Lag gjerne dobbel porsjon og du har mat et par dager.

Eggemuffins

Eggemuffins er en hit i alle aldersgrupper. Vi spiste eggemuffins til frokost og drakk kokekaffe som min venninne hadde med seg. Eggemuffins kan også lages i omelettversjon.

muffins1

Bananpannekaker

Bananpannekaker er supert å ha med på tur. Mini og hennes venninne på også to år var så opptatt med å leke og løpe rundt at de rent glemte å spise. Vi stakk til dem bananpannekaker innimellom. Også godt til frokost. Her er tips om hvordan få bananpannekakene enda mer næringsrike. Lag gjerne dobbel porsjon!

Sjokoladeavokadomousse

En mer næringsrik dessert skal du lete lenge etter. Den er såpass sunn at Mini og jeg spiste litt til frokost. Denne oppskriften har jeg i boken min og ikke delt før nå på bloggen:

  • 1 stor moden avokado
  • 3 ss råkakao
  • 1 ss honning/lønnesirup eller kokosblomstsukker
  • 3 ss kokosmelk
  • Havsalt

Lag en jevn blanding av avokadoen med en blender eller stavmikser. Tilsett råkakao og søtning og rør godt om. Smak til med salt. Oppbevares kjølig.

Grønnsaksspyd

Jeg skar opp paprika, squash og sopp og hadde med i bokser. Da grillen var tent tredde jeg det på spyd. Superenkelt tilbehør.

Til dessert grillet vi ananas. Den kan pimpes ytterligere med frisk mynte eller med honning. Vi spiste den som den var.

Og etter at alle barnet (endelig) hadde sovnet drakk vi litt vin og så på sjøen.

DSC_1759

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!