Paleoliv tar sommerpust i bakken. Men før det gir jeg deg en rekke gode tips til bøker, podcaster, nettsider, trening og oppskrifter!

Paleoliv tar faktisk sommerferie. Jeg skal kose meg med to småtroll og pappa’n deres, med familie og med venner. Jeg skal spise god mat og trene bra og sove litt mer midt på dagen og forhåpentligvis skinner solen hver dag og så regner det litt om natten slik at det lukter duggfriskt om morgenen og grønnsakshagen vår tåler at vi er på ferie.

Fortvil dog ikke! Det blir blogging etter sommeren – og mer! Jeg har et spennende kurs med en veldig dyktig jente på agendaen, jeg skal være med på detox og skrive om det her på bloggen (og nei, jeg skal ikke detoxe siden jeg ammer) samt to andre mer «hemmelige» prosjekter. Følg meg på instagram i sommer: @paleoliv.

Men før ferien: en lang rekke med tips til dere.

Bøker

Sommertid er lesetid. Disse bøkene anbefaler jeg i sommer:

Paleo: sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil. Skrevet av meg. Boken er lettlest og gir deg en god og grunnleggende innføring i hva en paleolivsstil er. Du får enkle, smakfulle og næringsrike oppskrifter, forslag til ukemeny, oversikt over hva slags mat som er i sesong når, i tillegg til treningstips og råd om hvordan legge om livsstilen din.
paleo

Sjarmen med tarmen av Gulia Enders. Finfin bok om hvorfor vi bør være så god venn og pleie vårt fordøyelsessystem så pent som mulig. Sjarmerende språk har den også. En perfekt bok for late dager – du lærer nemlig noe samtidig som du humrer lett. Og i tillegg blir du inspirert til å spise god mat i sommer slik at bakteriene i magen din – som det er ti ganger så mange av som du har celler i kroppen – er på din side og ikke jobber mot deg.
sjarmenmedtarmen

Mental styrketrening av Cecilie Ystenes. Cecilie er en av mine venninner som jeg beundrer mest. Hun er helt rå, og driver også eget selskap som heter RAW. Alle kan vi ha nytte av å trene det mentale i tillegg til å trene bicepsen vår. Boken er lettforståelig, motiverende og du kan sette teorien lett ut i praksis og bli mentalt tøffere allerede fra dag en.
mentalstyrketrening

The homegrown paleo cookbook av Diana Rodgers. Denne har jeg på kindle-appen på ipaden min og har ikke lest så mye i den, men det lille jeg har sett gjør at jeg anbefaler den på det varmeste. Slik jeg kan se det, har paleomiljøet blitt mer og mer opptatt av bærekraftig livsstil de siste årene. Denne boken tar for seg hvordan man selv kan dyrke maten sin i tillegg til å gi gode oppskrifter. Blant annet. Fine bilder er det i den også.
the-homegrown-paleo-cookbook-Collage-700x439

The happiness project av Gretchen Ruben. Alle burde lese denne. For hva gjør deg lykkelig, eller hva gjør deg glad? Ofte er det det samme som gir livet ditt en ekstra mening. Ved å identifisere hva som gjør deg glad, og å gjøre mer av hva som gjør deg glad blir livet ditt bedre – og livet til de som er rundt deg også vil nyte godt av dette. Ruben skriver engasjerende og godt, og jeg liker selvfølgelig at hun hele tiden refererer til vitenskap selvom det er hennes lykkeprosjekt som boken handler om.
happiness

Moonwalking with Einstein av Joshua Foer. En gammel bestselger som er like nyttig og morsom å lese i dag. Jeg leste denne på jentetur til Kroatia for fem år siden. Ikkeno er bedre enn å brune boddyn og trimme hjernen samtidig. Boken handler om hvordan Foer trener seg opp til å memorere helt vanvittige rekker med tall på kort tid takket være teknikker fra retorikken. Absolutt nyttig for alle og en hver, vi er jo alle helt avhengige av smarttelefoner nå mens før kunne vi for eksempel alle telefonnummerne til vennene våre utenat. Kanskje starte med å huske handlelisten i stedet for å skrive den ned?
moonwalking

Podcaster

Balanced Bites med All things digestion. I samme gate som sjarmen med tarmen. Jeg husker veldig godt det jeg hører på, så for meg er podcaster helt perfekt. Trilling + podcast = win! I linken finner du også to andre podcaster som handler om fordøyelssesystemet.

Balanced Bites om Body Image. I disse lettkledde tider kan det være nyttig for noen og enhver å få inn refleksjoner om egne tanker på kropp.

Steinaldermann sin podcast. Episode nr 2 er med meg, hvor vi prater om paleo i Norge og litt om paleo og graviditet og amming. I episode nr8 er jeg tilbake igjen, og da snakker jeg mye om boken min og om paleo for barn. Anbefaler også episode nr 17, med min venninne Bergjlot Rosvoll som er ekspert på adferd rundt helse.

Livin la vida low carb show. Særlig episoden hvor Sally Pacholoc snakker om hvor viktig vitamin B12 er for utviklingen av fosterets og barnets hjerne. B12 finnes bare i animalske produkter.

Oppskrifter
Enkle frokostvafler hos Torunn som skriver bloggen paleomat. Disse har jeg ikke testet enda, men de står definitivt på agendaen i løpet av sommeren. (Nydelig bilde fra Paleomat.com)
paleomat

Raw jordbærkake fra de fine svenskene Under vårt tak. Denne laget jeg til barnehageavslutningen til Mini. Da tilsatte jeg kokosblomstsukker i bunn og selve kaken og brukte mandler i stedet for frø, som er i oppskriften. Sabla god og veldig sommerlig! (Foto rappet fra Under vårt tak).
Raw-jordgubbstårta-e1434313618375-710x468

Bakt søtpotet. Perfekt sommermat på grillen! Bakt søtpotet får en nesten karamellaktig smak.

Min faste smoothie – grønn smoothie med ingefær, lime/sitron og spinat. Perfekt for sommerdager!
ingredienser_smoothie-704x454

Lammeburger med pistasjpesto. Du MÅ lage denne i sommer. Hentet fra boken jeg var med å skrive forord til – Helt naturlig mat av Mark Sisson. Pistasjpestoen er legendarisk.
lammeburger-704x454

Nøtteboller med blåbær. Oppskrift fra nevnte bok. Gode energiboller å ha med på tur, eller bare å snackse på.
notteboller

Nettsider

Helseatferd av nevnte Bergjlot Rosvoll. Jeg synes alle bloggpostene hennes har noe for seg. De gir meg noe å tygge på og jeg lærer noe om meg selv. På godt og vondt. Bra dame, denne Bergljot.

Gry Hammer sin nettside. Ta et dypdykk ned i tradisjonsmatens og fermenteringens verden en regnfull dag og bli inspirert!

Paleo in Melbourne. Norske Ivy bosatt i Melbourne er ikke bare en inmari trivelig kvinne, hun har også mange kloke betraktninger å komme med.

Pål Jåbekk sin nettside. Fordi han er seriøs og kunnskapsrik.

Julies matblogg. Fordi hun lager god og allergivennlig mat og er ca verdens triveligste og driftigste unge dame. Og fordi bildene er fine.

Trening

Her vil jeg anbefale Jon sine poster på bloggen min om kettlebells. Vi tar med et par kettlebells på hyttene og er da sikret en viss ferieform. Sving kula med Jon og syv gode grunner til å eie en kettlebell er fine poster å bli inspirert av. Jeg har også skrevet om ferietrening for to år siden, en post som funker like godt nå.

God sommer! Nyt dagene, så ses vi på instagram og her på bloggen over sommeren.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!