En mettende smoothie med blåbær og råkakao holder forkjølelsen borte denne høsten.

Nivå: Enkel

Tid: Tre minutter

Ingredienser:

  • En eske kokosmelk
  • En økologisk eggeplomme (eller flere om du ønsker mer av eggeplommens godsaker)
  • Frosne blåbær
  • 1 – 2 ss råkakao
  • 1/4 avokado
  • Evt litt vann for å tynne ut smoothien

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en kraftig blender og kjør til en jevn blanding. Om blenderen din ikke klarer så mye frosne bær kan du enten ha i litt varmt vann eller tine blåbærene noe.

Selv liker jeg kraftig kakaosmak, så jeg bruker 2 ss råkako, om ikke mer. Smak deg til. Ønsker du en søtere smoothie kan du ha i litt banan eller honning. Jeg foretrekker å ikke spise særlig med karbohydrater til frokost og lunsj, så jeg har ikke søtning i. Synes også den er god uten. Eggeplomme har jeg i for å få i meg protein, dessuten bidrar eggeplommen og avokadoen til en mer kremete konsistens.

Både råkakao og blåbær er supre kilder til antioksidanter, som er bra for helsen (og utseendet vårt). Jeg kan ikke love at å drikke denne smothien utover høsten gjør at du ikke blir forkjølet, men helsen din blir i alle fall ikke dårligere.
DSC_2145

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!